Atunci când nu ești într-un sistem politic și nu ai prieteni sus puși în politică, un control de la ANAF la o societate la care ești administrator poate avea efecte devastatoare, mai ales atunci când controlul este făcut la comandă. Mulți dintre dumneavoastră, administratori ai societăților comerciale din Olt, ați trecut prin această situație, iar unii, după ani de procese, după mult stres și presiuni, poate ați reușit să vă dovediți nevinovăția. Și eu, directorul Ziarului Ținta, Radu George, am trecut printr-o situație similară în urma unui control făcut la societatea mea, la ordin, de către două hahalere de sex feminin, care acum sunt pe cai mari la ANAF Olt și își plimbă fundurile grase de pe un scaun pe altul în birou, coordonând, bineînțeles, tot controale la ordin. Cinci ani de zile a durat procesul meu cu ANAF Olt și în final – de la miliardele cu care cele două hahalere m-au scos dator, instanța a decis că suma de bani datorată s-a rezumat la câțiva lei. Am luptat singur și fără intervenții împotriva unei instituții condusă de oameni incompetenți și care în acest moment este subordonată în totalitate președintelui PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu. Niciodată nu mi-a fost teamă de inspectorii care mi-au făcut control la societăți și care sigur, după apariția acestui material, vor veni din nou în control. Sunt gata să lupt din nou cu ei și îi sfătuiesc să nu pună botul și să încerce efectuarea unui control la ordin.

Cum se fac angajările la ANAF

Această instituție a statului, dacă are în conducere oameni cheie impuși pe linie de partid, poate deveni un instrument de răzbunare și de șantaj în mâna unor indivizi ce vremelnic ocupă funcții de conducere la nivel de partid sau ajung în Parlamentul României. În mod implicit, firmele de casă sunt protejate și controalele se fac superficial, sunt anunțate din timp și au existat cazuri în care inspectorii desemnați să facă control au făcut înainte o verificare neoficială, pentru ca societatea respectivă să își pună documentele la punct.

La ora actuală, ANAF Olt este condusă de Meleru Florin – director general, Dana Rogojinaru – șef serviciu Inspecție Fiscală și Nicu Laurențiu – director general adjunct Inspecție Fiscală. Pe lângă aceștia mai există o armată de trepăduși moșteniți sau angajați pe linie de partid drept recompensă pentru munca depusă în campania electorală, pentru gradele de rudenie sau pentru cei aproximativ zece mii de euro, șpaga ce se dă acum pentru un post la ANAF.

În cadul instituției poți fi angajat numai dacă ești funcționar public și în urma unui concurs pentru postul respectiv anunțat și la care se pot înscrie mai multe persoane. Acest lucru nu este valabil în județul Olt și cu ajutorul unei rețele consituite într-un stil ce amintește de mafia siciliană, anul trecut au fost angajate aproximativ treizeci de persoane care nici în acest moment nu știu ce înseamnă funcția deținută.

Caracatița pleacă de la capo del tutti capi senatorul Liviu Voiculescu, se continuă la conducerea ANAF Olt, face o buclă la DGRFP Craiova și are punctul terminus la ANAF București, exact la doamna supranumită Prințesa aurului.

Haideți să fim mai expliciți și să vă povestim în detaliu întreaga filieră: Liviu Voiculescu dorește să angajeze o anumită persoană la ANAF Olt, din posibile obligații sau pur și simplu pentru șpaga de zece mii de euro. Dacă persoana respectivă nu provenea din rândul funcționarilor publici, automat se intervenea fie la unii primari prieteni, fie la unele instituții publice pentru o angajare de treizeci de zile și primirea statutului de funcționar public. După obținerea statutului de funcționar public, directorul general DGRFP Craiova, Silviu Mircea Pîrvuleț, lua cv-ul și depunea cererea de angajare la ANAF solicitând avizul directorului ANAF Olt, Florin Meleru. După obținerea avizului, Silvia Pîrvuleț, șef Resurse Umane DGRFP Craiova și care este și soția lui Silviu Pîrvuleț, făcea dosarul de angajare, îl băga la vizat la directorul general adjunct DGRFP Craiova, Matei Adrian, și după avizare și o nouă aprobare de la Silviu Pîrvuleț documentația pleca la ANAF București, de unde obținea avizul definitiv pentru angajare din partea directorului general Resurse Umane, Dana Condoiu, cea supranumită Prințesa aurului. Tot acest traseu de angajare funcționa șnur, fără întreruperi sau sincope, pentru faptul că Dana Condoiu, de ani buni de zile, este prietenă cu Silvia Pîrvuleț și de nenumărate ori au fost văzute împreună în concedii.

Cam asta este filiera și caracatița angajărilor de la ANAF, funcțională și în acest moment.

Cu subiect și predicat

A fost foarte greu și am apelat la tot felul de surse pentru a verifica și a obține numele persoanelor angajate în ultima perioadă. Din păcate, nu am reușit să aflăm decît cincisprezece nume, dar vom face soliticare specială, prin prisma accesului la informații, către ANAF Olt.

Primăria Teslui – Mari Ghencea

Primăria Cîrlogani – Mihai Cătănescu

Primăria Șopârlița – Gh. Pricoliciu

Primăria Urzica – Cristina Tomireanu

Direcția Patrimoniu Slatina – Bogdan Păcală

AJPIS Olt – Iuliana Dobre

AJPIS Olt – Mariana Voiculeț

Primăria Piatra – Olt – Emilian Păun

Primăria Găneasa – Angelica Dragnei

Primăria Scărișoara – Costina Mincă

Primăria Drăgănești – Mihaela Prasacu

Primăria Rovinari – Florina – Corina Mihai

și încă două dosare ce sunt în curs de aprobare privind pe Dana Rogojinaru și Adina Voicu.

Raportul SIE a scos pe tușă oamenii lui Liviu Voiculescu

V-am furnizat o informație despre existența unui raport SIE cu privire la activitatea legată de mafia jocurilor de noroc a președintelui PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, ce în momentul în care a ajuns la primul ministru Nicolae Ciucă a provocat un adevărat cutremur. Asupa aspectelor din acest raport vom reveni, dar până atunci vă putem spune că unul din oamenii de bază ai senatorului implicat în această mafie, Tiberiu Alin Teodor, fost secretar de stat la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, după ce a fost demis de primul ministru a fost transferat direct la… ANAF Olt, pe postul de inspector superior Investigații Fiscale. Pură coincidență, nu?

O altă pârghie a senatorului pe nume Tavi Giurea, care ocupa funcția de director general adjunct la același oficiu, a fost transferat exact la Oficiul Jocurilor de Noroc din Râmnicu-Vâlcea. Tot pură coincidență?

Deocamdată atât, cu promisiunea că vom reveni și cu alte dezvăluiri din cadrul caracatiței ce guvernează România și județul Olt.