ZIUA MONDIALĂ A APEI, LECȚIE DE ECOLOGIE!

Prețuim apa, prețuim sănătatea, mediul și copiii!

De Ziua Mondială a Apei, la invitația Grădiniței cu Program Prelungit nr.2 din Slatina, am participat la activitățile organizate de cadrele didactice și copii dedicate acestei zile.

Am respectat normele sanitare, am păstrat distanța, dar le-am făcut o bucurie prichindeilor care l-au întâmpinat pe Apic, mascota Companiei de Apă Olt cu emoție, încântare și daruri făcute de chiar de ei, toate având bineinteles ca temă o picătură de apă simpatică care trebuie protejată.

În 1992, în cadrul Conferinței Natiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro s-a luat decizia ca 22 Martie să devină Ziua Mondială a Apei.
Scopul acestei zile este de atrage atenția asupra poluării surselor de apă și necesitatea de a le proteja.
Tema din acest an este „Valorificarea/ prețuirea apei”, un obiectiv principal fiind și sprinirea obiectivului de dezvoltare durabilă (ODD) 6: apă și canalizare pentru toți până în 2030.

Mulțumim conducerii GPP nr.2 din Slatina, cadrelor didactice și copiilor pentru această zi în care am invatat cu toții că de la o picătură de apă desenată și colorată începe o poveste frumoasă despre cum trebuie să protejăm natura, apa, să o consumăm rațional și să avem grijă să nu aruncăm șervețele umede, deșeuri și alte obiecte în rețeaua de canalizare!

Copiii fericiți și încântați, azi, de Apic, pot fi adulții responsabili de mâine!

Compania de Apă Olt este parte din comunitate!