În data de 26 august, am publicat un material referitor la declanșarea procedurii de licitație în cadrul Companiei de Apă Olt, privind vânzarea unui autoturism de tip FORD EDGE TITANIUM 2,0 TDCI, 210 CP, AV, prin licitație publică, ce urma să se desfășoare în data de 24.08.2018, la orele 12.00, la sediul CAO Olt. Acest autoturism a fost achiziționat cu suma de peste 3 miliarde de lei vechi și cu toate că are la bord sub 30.000 de kilometri urma să fie vândut sub 1,5 miliarde lei vechi. Anunțul de licitație a fost publicat într-un cotidian local și imediat după apariția materialului în ziarul ȚINTA, a fost șters.
Am primit, pe surse, o serie de documente și informații importante privind această licitație. Nici până în acest moment nimeni din conducerea CAO Olt nu a dorit să prezinte un punct de vedere oficial. Din declarațiile persoanelor pe care le-am contactat, directorul Cătălin Ușurelu încă se află în concediu, iar acesta ne-a declarat că nu știe nimic despre vânzarea autoturismului. Cel care ține locul directorului, domnul Iancu, nu a dorit să stea de vorbă cu noi și ne-a evitat întrebările. Nici persoana care a răspuns la numărul de interior 150, număr de telefon ce era dat în anunțul de licitație pentru informații, nu ne-a ,,luminat” asupra acestui aspect și ne-a închis telefonul, spunând că este o greșeală.
Pe această cale, îl anunțăm pe domnul Dogaru, căruia i-am recunoscut vocea, că nu a procedat corect și să nu uite că are o mare implicare într-un dosar penal.
Pe această cale, somăm conducerea CAO Olt și conducerea Primăriei Municipiului Slatina, ce are în subordine această societate, ca în termen de 24 de ore să prezinte un punct de vedere oficial și să explice ce a fost cu această licitație tuturor slătinenilor și locuitorilor din alte localități ale județului Olt, ce plătesc apa mizerabilă furnizată de CAO Olt la prețuri exorbitante. În cazul în care nu primim un răspuns oficial, în baza documentelor pe care le avem, în cursul zilei de luni, 3 septembrie 2018, vom sesiza DNA pentru declanșarea unei anchete.

P.S.: La zece minute de la publicarea materialului, pe sursele noastre din CAO Olt, am primit informația că referitor la acest autoturism, societatea a avut mari probleme cu Curtea de Conturi, dar totul a fost mușamalizat de către marioneta pusă de PSD în conducerea Curții de Conturi. Procedura prin care au dat-o în comodat la primărie nu a fost legală. În momentul apariției acestei licitații fantomă, liesingul era achitat în avans și valoarea cu care a fost scos la licitație este prețul din contabilitate. Tot sursele noastre ne mai informează că autoturismul a fost luat de către serviciul subordonat primăriei – Dezvoltare Urbană Slatina și va fi folosit tot de primarul Emil Moț.
Observăm că se încurcă ițele și dacă toate aceste lucruri se confirmă, chiar dăm de lucru la DNA!