Măscăriciul inventează gândaci

Dicționarul explicativ al limbii române precizează clar că o persoană angajată la curțile regale sau senioriale, pentru a amuza asistența, este definită drept măscărici, cuvânt ce este sinonim și cu bufon. Un asemenea individ, printr-o serie de jocuri de culise, la un nivel politic foarte înalt, a fost trimis în mod expres pe capul locuitorilor județului Olt și cocoțat în funcția de prefect. Este vorba despre o veche cunoștință a slătinenilor, pe nume Mario De Mezzo, care în preajma alegerilor trecute a încercat râul Olt cu degetul și a dorit să candideze pentru funcția de primar al municipiului Slatina. O perioadă chiar a fost susținut de Organizația
PNL, iar în momentul în care șefii de partid și-au dat seama ce fel de om este, mai ales că începuse să confunde campania electorală cu un circ ieftin, ce poposește din când în când prin bâlciurile de la țară, l-au pus pe liber și l-au trimis să sondeze prin lacurile din jurul Bucureștiului. Această lecție primită nu l-a afectat cu nimic, ci doar i-a turnat venin în creier și i-a aprins dorința de răzbunare. Momentul prielnic a survenit în urmă cu câteva zile, când sforarul-șef din PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu, a reușit să îl fraierească pe președintele PNL, Nicolae Ciucă, și să îl numească pe măscărici în funcția de prefect al județului Olt, cu toate că singura legătură pe care acesta o mai are cu județul Olt este doar faptul că s-a născut în comuna Găneasa.

Postul în care a fost numit (și uneori să țină cont că numirile pot fi și de scurtă durată) i s-a potrivit ca o mănușă medicală ce îți ascunde o boală urâtă de piele. Personajul parcă desprins din lumea circului a început să facă exact ceea ce știa mai bine și a transformat funcția de prefect într-un studio TV, din care circul este transmis în direct.

E sau nu e gândaci?

În cursul zilei de ieri, locuitorii județului Olt și mai ales slătinenii au fost puși la curent printr-o filmare cum că el, marele prefect de Olt, arhanghelul pogorât din laboratoarele PNL să salveze județul, Mario – Lucian De Mezzo nu a fost lăsat să intre în Spitalul Județen de Urgență Slatina pentru a efectua un control. Avea el vreo două sesizări primite personal de la pacienții unității cu referire la niște gândaci care își fac veacul în cadrul Secției Cardiologie.

Din dorința de a face circindividul a uitat în totalitate de prevederile legislației în vigoare: ,,prefectul, în calitate de reprezentant al Guvernului în plan local, își exercită atribuțiile de monitorizare și control prin intermediul serviciilor publice deconcentrate din județ, precum și prin intermediul comsiliilor mixte numite prin ordin al prefectului.” Însoțit de către șefa cancelariei prefectului, s-a prezentat la unitatea spitalicească, spunând clar și răspicat că vrea să efectueaze o acțiune de control. Aici am vrea să precizăm că șefa cancelariei prefectului ocupă de fapt funcția de cameraman, ea fiind cea care a filmat logoreea prefectului din fața spitalului. La solicitarea reprezentaților unității sanitare, prefectul nu a putut prezenta niciun act administrativ de dispunere a acestui control și nici nu a putut să pună la dispoziția unității sanitare sesizările primite de către instituția prefectului, afirmând că acestea nu sunt scrise, ci doar sunt mesaje și fotografii primite pe telefonul mobil personal.

Trecând peste alte aspecte ce țin de acest circ ieftin cu care trebuie să vă obișnuiți și în zilele următoare, putem spune că reprezentanții DSP Olt au efectuat ieri, 18 august 2023, un control la Secția Cardiologie, finalizat cu încheierea unui proces-verbal de control în care nu au fost consemnate nereguli ce să confirme așa-zisele sesizări. Conform actelor normative, Ministerul Sănătății a fost informat despre acțiunea de control a DSP, precum și rezultatul acesteia. Un alt lucru ce nu a fost știut de cei care au pus la cale acest scenariu de denigrare a spitalului este acela că există norme în vigoare privind dezinsecția și deratizarea spațiilor, ce se efectuează conform unor planificări, iar ultima dezinsecție efectuată la Secția Cardiologie a fost făcută în data de 05.08.2023.

În filmulețul postat de către măscărici pe rețelele sociale se observă clar intenția acestuia de a -și face campanie electorală, iar faptul că încearcă să dea vina pe directorul medical, dr. Florin Popa, este o mare mojicie din partea prefectului. Dacă ar fi să-i adunăm toate neamurile la un loc, nu reușim să strângem anii de studiu ai domnului doctor, care este un mare specialist în chirurgie plastică. Cu toate acestea, cum îl cunoaștem pe domnul doctor, suntem siguri că în cazul în care măscăriciul ar apela la serviciile lui, nu va fi refuzat.

Vă recomandăm să vă faceți cât mai repede conturi pe rețelele de socializare, pentru a afla în timp util noi activități din lumea circului politic!