Conferința de azi, organizată de conducerea ALDE Olt, prin președintele Mihai Niță și vicepreședintele Ioan Ciugulea a fost de fapt o bomboană pusă pe coliva… lui Mihai Niță, prohodul ce se cântă atunci când cineva părăsește această lume. Nu vă speriați, deputatul Mihai Niță, din punct de vedere fizic este bine, sănătos, dar din punct de vedere politic este deja cu un picior în groapă. Azi, cei care au participat la această conferință au văzut un Mihai Niță care părea o copie palidă a lui Liviu Dragnea. Un fost lider de partid ce a jucat toate cărțile pe o mână moartă, numită maimuțoiul Marius Bălașa, ce nu înțelege nici în ceasul al doisprezecelea că supremația lui în ALDE a luat sfârșit și chiar cei care i-au fost prieteni apropiați îl părăsesc rând pe rând.

Prins în corzi cu multe întrebări incomode, deputatul Mihai Niță a recunoscut că știe despre întâlnirile maimuțoiului Marius Bălașa cu liderii PSD, dar nu vede niciun impediment politic în acest lucru. Și-a afirmat încă o dată susținerea pentru funcția de președinte al Organizației Municipale Slatina a maimuțoiului și este dispus să prelungească interimatul acestuia până în momentul în care vor avea loc alegeri, în apropierea Paștelui cailor. Această afirmație îi aparține în totalitate și nu arată decât efortul disperat al unei grupări vândute PSD, ce încearcă să mai controleze ALDE Olt.

La polul opus președintelui Mihai Niță, zâmbind pe sub mustață și dând dovadă de maturitate politică, a fost în conferință vicepreședintele Ioan Ciugulea. Deja este clar că datorită evenimentelor și mai ales a scandalului ce are loc în interiorul partidului membrii ALDE Olt au făcut scut în jurul lui Ioan Ciugulea și conform unor zvonuri, în scurt timp urmează debarcarea din funcția de președinte a lui Mihai Niță. Dacă acest lucru nu se întâmplă până la Ignatul porcilor, sigur va fi cu puțin înainte de Paștele cailor.

Lăsând gluma la o parte, ALDE se află într-un mare impas politic, numai pentru faptul că maimuțoiul Marius Bălașa își dorea să fie candidat unic la funcția de președinte al municipiului Slatina și sigur candidat la primărie. Visul acestuia și al președintelui Mihai Niță a fost spulberat și în cadrul conferinței vicepreședintele Ioan Ciugulea a precizat încă o dată: ,,Nu ne mai putem permite un interimat ce durează de zece luni de zile. Vom organiza alegerile la municipiu conform statutului partidului și regulamentului în vigoare. Pot să candideze toți membrii de partid ce întrunesc condițiile. Cât despre nominalizarea unei persoane pentru o candidatură la primărie, acest lucru se va face doar în urma unui sondaj coordonat de București și după validarea candidaturii de către Biroul Național.”

Întrebat dacă are intenția să își depună candidatura pentru funcția de primar și să intre în sondaj, cu toate încercările președintelui Mihai Niță de a bloca răspunsul, Ioan Ciugulea a spus răspicat:,, In politică este posibil orice, nu exclud acest lucru, cu toate că în acest moment moment, în actuala conjunctură din partid nu aceasta este intenția mea. Vom vedea mai târziu!”

Pentru cei care știu să citească printre rânduri, semnalul transmis de către Ioan Ciugulea președintelui Mihai Niță este clar și tranșant: un pas înapoi, nu mai ai susținera membrilor ALDE, ia-l de mână pe maimuțoiul Bălașa și duceți-vă la PSD.