M-am gândit mult dacă să scriu sau să nu scriu acest material și faptul că azi am fost acuzat de câțiva oameni politici că mă implic în problemele interne ale partidelor a fost factorul decisiv.

După cum mare parte din cititorii ziarului ȚINTA știu că am foarte mult timp de când m-am retras din politică și nu mă mai interesează să fac politică, nu încerc decât să aduc în atenția opiniei publice și mai ales a membrilor de partid ce cred într-o doctrină sau alta jocurile murdare ce se fac la nivelul șefilor.

Președintele interimar ALDE Olt, Marius Bălașa, a negociat vânzarea partidului

Știți foarte bine din materialele publicate în ziarul ȚINTA că în data de 17 octombrie urma ca în cadrul ALDE Olt să aibă loc alegeri pentru funcția de președinte al municipiului Slatina. Dorința unei părți din șefii partidului era ca Marius Bălașa să fie candidat unic, iar membrii biroului să fie doar biete marionete. Socoteala din casă nu s-a potrivit cu cea din târg și în organizație a izbucnit un scandal care există și în acest moment. Poate vă întrebați de ce dorința maimuțoiului Marius Bălașa, fostul candidat al Organizației PNL Slatina la alegerile trecute, acum bun prieten al primarului PSD, Emil Moț, dorește să pună mâna pe conducerea Organizației Slatina. Acțiunea care urma să aibă loc și care a început prin îmbrobodirea membrilor ALDE cu drept de vot a fost pusă la cale de către președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu, primarul Slatinei, Emil Moț și maimuțoiul de serviciu, Marius Bălașa. Cei trei au discutat o strategie pe termen lung pentru ca la viitoarele alegeri Emil Moț să nu întâmpine nici un fel de probleme.

De mai multe ori, după terminarea programului de lucru al angajaților CJ Olt, Marius Bălașa se strecura ca un șobolan pe intrarea din spate și avea întâlniri secrete cu președintele Marius Oprescu. La aceste întâlniri ce uneori durau și peste două ore, Marius Bălașa își lua conștiincios notițe.

Întâlnirile cu primarul Emil Moț erau mai puține în Primărie, dar destul de multe în separeul unui restaurant de lux. Nu vreau să vă mai plictisesc cu amănunte și să trecem direct la subiect.

Varianta I – ALDE rămâne în coaliție cu PSD

În cazul în care actuala coaliție se păstrează până la alegerile locale, organizația municipală ALDE avea la dispoziție două variante în care pionul principal, maimuțoiul Marius Bălașa trebuia să-l ajute candidatul PSD Emil Moț. Dorința lor era ca ALDE Olt să nu vină cu candidat pentru funcția de primar al municipiului, ci doar cu o listă de consilieri și întreg partidul susținea candidatul PSD. În cazul în care această variantă nu era posibilă, Marius Bălașa urma să candideze din partea ALDE, dar fără să ridice probleme în timpul campaniei electorale și așa cum a făcut la PNL în ultimele două săptămâni ale campaniei, să dispară din peisaj. Bineînțeles că de aceste scenarii nu sunt străini nici mulți apropiați ai lui Marius Bălașa din conducerea ALDE Olt.

Varianta II – se rupe coaliția și ALDE ajunge lângă liberali

Orice le puteți imputa pesediștilor, dar nu puteți să ziceți că nu gândesc la strategii pe termen lung și nu iau în calcul toate posibilitățile și mijloacele prin care să își atingă țelul. În organizațiile municipale ale PNL urmează ca până la data de 15 noiembrie anul acesta să își depună intențiile de candidatură toți cei care doresc să asceadă în funcția de primar. Până acum, pe sursele noastre, care s-au dovedit a fi foarte bine informate, în Organizația PNL Slatina urmează să își depună candidatura Ionuț Comănescu și Gabriel Dima Buliteanu, cel din urmă fiind victima unei vânzări pe taraba PSD. Cunoscându-se relația apropiată dintre președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu și șefii PSD, aceștia din urmă au pus la cale următoarea strategie: îi lăsăm pe liberali să se măcelărească între ei, iar în momentul în care ALDE ajunge lângă liberali, candidatul impus de către PSD liberalilor urma să fie Marius Bălașa.

Când s-a făcut acest al doilea scenariu s-a mizat foarte mult și pe loialitatea conducerii liberale față de cei care au în mână pâinea și cuțitul, respectiv banii pe care îi alocă localităților din Olt. Candidatura impusă practice de către PSD liberalilor urma, așa cum era de așteptat, să aibă o mare implozie în rândurile membrilor și simpatizanților. Marius Bălașa urma să joace aceeași carte ca la alegerile trecute, să facă figurație, să-i trădeze pe cei care au încredere în el și să își rotunjească conturile personale cu banii din sponsorizările la negru. Practic, se punea în mod direct umărul pentru ca primarul Emil Moț să câștige un nou mandat. Recompensa pentru Marius Bălașa? Gândiți-vă la ce funcție are acum atât el, cât și soția și de cine sunt ținuți în această funcție!

Îmi asum responsabilitatea acestui articol pe care îl adresez în mod direct membrilor de partid de bună credință din Organizația ALDE Olt, acelor oameni care au crezut într-o doctrină și care sunt gata în orice moment să lupte pentru cei care îi conduc. Înainte să lupte și mai ales să aibă încredere, eu îi sfătuiesc să se uite în jurul lor și să îndepărteze din partid jigodiile vândute pesedeului. (George Radu)