20171102_194928

Nu am crezut niciodată că prima conferință de presă a Organizației Municipale a PNL Slatina are mari șanse să devină și ultima în actuala formație. O simplă întrebare pusă de subsemnatul președintelui organizației, Sorin Țârcomnicu, cu privire la asumarea candidaturii pentru funcția de primar și un răspuns ambigu și bâlbâit au aruncat în aer organizația. Analizele au început imediat după apariția articolelor cu privire la această conferință în mass media locală și organizația a fost la un pas să devină doar o amintire a doua zi.

Președintele Tineretului, Dragoș Popa, a fost primul care a dorit să își dea demisia după ce a fost jignit într-un mod grosolan de Ionuț Comănescu, cel care se vede deja primar al municipiului Slatina. Deși pare ciudat, dușmanii PNL sau ai membrilor și șefilor din PNL nu trebuie căutați în afară, pentru că se află pur și simplu în interiorul organizației. Greșeli fantastice și uneori copilărești au fost făcute și până acum, dar în acest moment, când se încearcă o revigorare a organizației, parcă se întețesc și mai mult greșelile.

Actualul președinte Sorin Țârcomnicu a ajuns pe această funcție într-un moment greu al partidului, când partidul mai era alcătuit din trei, patru membri. După această conferință de presă, ne-a transmis clar un semnal prin care ne arată că a înțeles că nu este pregătit nici pentru o conducere cu mână forte a Organizației Municipale Slatina și nici pentru o candidatură la fotoliul de primar. Mai mult, în acest moment nu mai are nici sprijnul colegilor președinți de la Organizația de Tineret, Femei și Pensionari, aceștia cât și ceilalți membri dorind ca imediat după alegerile din 17 noiembrie, când va fi ales prin vot președintele PNL Slatina, Sorin Țârcomnicu să își depună mandatul și în regim de urgență să se organizeze alegeri libere.

Organizația PNL Olt, și mai ales șefii acesteia, trebuie să înțeleagă un singur lucru: dacă nu au curajul să organizeze alegeri pentru funcția de președinte al Organizației Municipale Slatina și persoana care va obține această funcție să își asume direct și fără echivoc candidatura la funcția de primar, atunci să se aștepte la un rezultat dezastruos. Trebuie să se termine odată cu sondajele de opinie măsluite, ce nu fac altceva decât să slăbească partidul din cauza valului de nemulțumiți, indiferent cine iese primul în sondaje. Un președinte care știe ce vrea, care are sprijinul întregii organizații și mai ales își dorește o candidatură la funcția de primar fără compromisuri politice, este omul care are timp să își pună la punct strategia, să devină cunoscut, să câștige încrederea electoratului și mai ales să îi facă pe pesediști să se teamă de el până la alegerile viitoare. Mulți cred că în acest moment Organizația Municipală PNL Slatina nu are un asemenea om. Greșit! Acest om există, este susținut de colegi, doar că teama instaurată de cei care s-au perindat la conducerea partidului îi face să tacă din gură și să nu creeze probleme.

Deja noul președinte interimar și probabil viitorul președinte Liviu Voiculescu a început să facă greșeli, prin încercările de a muta polul politic al puterii în zona de nord și prin încercările de a-și crea posibilitatea de control totalitar a partidului. Aceste aspecte nu fac pe moment subiectul materialului pentru că vom publica mult mai multe amănunte pe care trebuie să le știți.

PNL Olt are nevoie de o echipă puternică, constructivă și bine închegată, gata să se pună în valoare la viitoarele alegeri europarlamentare. Un rateu și un rezultat slab la aceste alegeri va însemna decapitarea președintelui în funcție și revenirea la conducerea PNL a celor pe care toți membrii ar fi vrut să îi scoată din sediu cu huiduieli.

Organizația PNL Slatina are nevoie în primul rând de un președinte nou, care să fie gata să moară de gât cu PSD. Are nevoie de o reformare totală, o apropiere de oameni, unde nu contează likurile de pe Facebook și visele că o să ajungi să îți treci primăria pe nume personal. Sorin Țârcomnicu se pare că a înțeles că nu poate duce un asemenea război și chiar dacă face un pas înapoi rămâne în continuare în echipa învingătoare.

PNL are nevoie de un buldozer! Și acest buldozer există în rândurile lor! Ce zici, Gabi, ai curaj să îți asumi această responsabilitate?