20171031_171514

Azi, pentru prima dată conducerea Organizației PNL Slatina s-a întrunit la o conferință de presă, de fapt prima conferință de presă în care au fost prezentați și cei patru președinți: Sorin Țârcomnicu – șeful organizației municipale, Elena Iotu – președinta la femei, președintele pensionarilor – Ștefan Văduva și nu în ultimul rând conducătorul tineretului PNL – Dragoș Popa.

Aș fi dorit să am cu adevărat ce să scriu de la această conferință de presă, dar din păcate în rândul membrilor PNL încă nu există conceptul de asumare a răspunderii în mod direct și implicit. Încă există teama că ,,pot scăpa un porumbel ce îl poate deranja ulterior pe unul din șefii direcți. Ca să fac un joc de cuvinte, eu, personal, nu înțeleg de ce nu au înțeles până acum că dictatura din cadrul Organizației PNL Olt este aproape de sfârșit. Nu îi putem condamna așa repede pe cei patru președinți și nici nu le putem imputa prea multe, pentru că încă nu sunt rodați pentru a răspunde tirului întrebărilor jurnaliștilor , care azi oricum s-au purtat cu mănuși. Un lucru pe care l-am aflat azi este acela că de la sediul Organizației PNL nu sunt decât două persoane care au cheia de la intrare. Culmea este că ambele persoane nu au fost prezente pentru a deschide ușa, așa că ziariștii au fost nevoiți să intre pe ușa din dos. Am mai aflat că în momentul în care unele persoane cu diferite funcții în PNL solicită cheia de la sediu pentru a organiza diferite întâlniri în interesul partidului, sunt refuzate. Tot azi, am aflat că orgoliile și spiritul de aparținător la o gașcă sau alta sunt încă la mare vervă în organizație.

Mai mult, forțând întrebarea și scoțând răspunsul cu forcepsul, am reușit să aducem cât de cât în atenția cititorilor faptul că președintele Sorin Țârcomnicu se pregătește de o candidatură la funcția de primar al municipiului Slatina. E drept, cuvintele au fost rostite cu jumătate de gură, dar totuși este un început.

Președintele organizației de femei Elena Iotu ne-a învârtit cu unul sau două proiecte după un pom invizibil de câteva ori și tot așa din întrebare în întrebare am reușit să aflăm un simulacru de răspuns, nimic concret, cum că este pregătit dar nu finalizat un proiect pe tema igienei în școli, proiect ce se vrea a deveni lege națională, prin susținerea și promovarea lui de către cei doi parlamentari liberali de Olt.

Am văzut patru oameni hotărâți să facă ceva pentru Organizația PNL și mai ales pentru locuitorii municipiului Slatina. Pentru acest lucru ar trebui să facă rost de o dublură de la cheia de intrare și să deschidă larg ușile pentru a reuși să întărească echipa.