Pe 1 Iunie, municipiul Slatina redevine, pentru al cincilea an consecutiv, ORAȘUL COPIILOR.

Organizat de Primăria municipiului Slatina și Consiliul Local Slatina, evenimentul 646x404Orasul-copiilor-1024x449are drept scop angrenarea copiilor cu vârste între 3 și 14 ani în diverse activități cultural-educative și sportive. Între orele 9.00 – 14.00, pe Esplanada din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, copiii vor avea parte de o serie de surprize și foarte multe premii.

Primăria Slatina vă acordă șansa să fiți ÎNVINGĂTORI!

Pentru cei cărora le plac provocările au fost pregătite PAȘAPOARTE DE COPILĂRIE. Ce înseamnă acest lucru??

Am pregătit copiilor-participanți o serie de ATELIERE interactive pe care ei va trebui să le parcurgă pentru a primi la final o ștampilă pe PAȘAPORTUL DE COPILĂRIE:

  • Atelierul nr. 1: FII SPONTAN! (jocuri interactive, improvizație);

  • Atelierul nr. 2: FII CREATIV! (pictură pe bloc de desen, pictură pe figurine de gips, creare felicitări, pictat baloane);

  • Atelierul nr. 3: FII COPIL! – JOCURILE COPILĂRIEI (șotron, coarda elastică, desene pe asfalt, Omul negru a venit);

  • Atelierul nr. 4: FII ÎN LUMEA VIRTUALĂ! (jocuri virtuale, ochelari 3D, scooter electric);

  • Atelierul nr. 5: FII SPORTIV! (tragere cu arcul, pistol cu bile – airsoft, aruncarea la coș de baschet, badminton).

Zona de ATELIERE și traseele de urmat vor fi marcate pe harta inserată în interiorul PAȘAPORTULUI DE COPILĂRIE pe care fiecare copil participant îl va primi la intrarea în concurs.

Înscrierea participanților se va face în ziua evenimentului – joi 1 Iunie, la fața locului – pe Esplanadă, în cadrul a 3 (trei) Puncte de Informare, pe baza datelor personale și a semnăturii tutorelui legal sau a reprezentantului (însoțitorului).

Evenimentul se va desfășura pornind de la un ATELIER – la alegerea participantului, acesta trebuind să treacă pe la TOATE cele 5 ateliere, în ordinea dorită de acesta. După parcurgerea fiecărui ATELIER de pe traseu, unde copilul-participant va trebui să ia parte măcar la o activitate distractivă din cadrul atelierului respectiv, acesta va primi o ștampilă pe PAȘAPORTUL DE COPILĂRIE și va merge la următorul ATELIER.

În momentul în care pe PAȘAPORTUL DE COPILĂRIE vor figura ștampile de la toate cele 5 ATELIERE, participantul va merge la Punctul final – cabina ”FOTO BOOTH”. Aici, participantul se va fotografia cu personaje celebre din lumea desenelor animate, va primi diverse accesorii hazlii care să îi rămână ca amintire de la acest eveniment și va primi, totodată, o fotografie cu magnet, precum și ultima ștampilă pe PAȘAPORTUL DE COPILĂRIE.

După ce participantul va deține pe Pașaport și cea de-a șasea ștampilă, el va merge la punctul în care sunt amenajate TOMBOLELE pentru a se înscrie la Extragerea cu Premii. La acest punct el va prezenta PAȘAPORTUL DE COPILĂRIE, completat cu datele personale și de contact în rubricile destinate acestui scop, precum și semnătura însoțitorului. Se va decupa partea perforată care conține seria Pașaportului de Copilărie, numele, prenumele tutorelui sau reprezentantului (însoțitorului) și semnătura, acestea fiind apoi introduse în urna pe care se găsește trecută categoria de vârstă a copilului-participant.

Premiile vor fi acordate în urma extragerii din urne a tichetelor, pe categorii de vârstă: între 3-4 ani; între 5-6 ani; între 7-9 ani; între 10-14 ani; Premii de participare și Marele Premiu.

Premiile ce se vor acorda în cadrul evenimentului din 1 Iunie vor fi expuse în fața scenei: 6 triciclete, 6 trotinete, 6 biciclete, 12 perechi role, 6 buc. skateboard, 6 seturi palete badminton, 5 buc. mingi baschet, 6 buc palete tenis de câmp, 5 buc. mingi fotbal, 5 buc. rucsac, 6 buc. ghiozdan complet echipat, 10 buc. penar complet dotat, 5 buc. cărți de colorat, 5 seturi culori, 3 buc. figurine (păpuși), 3 buc. mașini, 5 buc. joc ”Micul artist – Meșterul Olar”, 5 buc. joc ”Atelierul de creație”, 25 buc. caiet matematică, 25 buc. caiet dictando, 5 buc. puzzle x 500 piese.

Extragerea câștigătorilor se va face de către mai mulți participanți aleși aleatoriu din public. Participanții declarați câștigători în urma extragerii tichetelor din urne vor fi invitați pe scenă unde le va fi înmânat premiul, iar tutorele legal sau reprezentantul (însoțitorul) va semna de primire în ”Tabelul cu premii acordate”, care va fi pus la dispoziție de către Organizator. Persoanele declarate câștigătoare care, în momentul anunțării și înmânării premiilor, nu vor fi prezente la locul de desfășurare a evenimentului, vor fi înștiințate de către Organizator pentru a se prezenta ulterior să își ridice premiul. Regulamentul evenimentului poate fi găsit pe site-ul Primăriei municipiului Slatina la adresa: http://www.primariaslatina.ro/images/dispozitii/h_136_090517.pdf.