DSC_0060

Undeva la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie, anul curent, senatorul PNL Siminica Mirea a început o luptă ce în primă fază – atât eu, cât și mulți alții – am crezut că nu va avea sorți de izbândă. Pe DE 574, la jumătatea distanței dintre municipiul Slatina și orașul Balș, există un segment de aproximativ 3 km cu curbe extrem de periculoase și pentru faptul că această succesiune se află în pantă. În ultimele luni, au fost mai multe accidente, unele dintre ele putând fi catalogate drept dezastre. Peste 25 de răniți și 10 morți este bilanțul tragediilor care au avut loc pe această porțiune de drum.

Senatorul Siminica Mirea a înțeles că este momentul să încerce să facă ceva pentru evitarea accidentelor. A început cu o interpelare în Parlament, prin care solicita ministrului Transporturilor să analizeze situația semnalată și să fie montate separatoare de sens pe întreaga porțiune periculoasă.

Am întrebat din curiozitate un fost comandant al Poliției Circulație Olt, acum pensionat, cum stă problema cu montarea separatoarelor și dacă acest lucru este realizabil. Răspunsul l-am luat de bun la momentul respectiv, pentru că am crezut că vine din partea unei persoane care a avut autoritate în domeniu. La câteva zile, mi-am dat seama că acest fost comandant, așa cum am crezut tot timpul, este doar un dobitoc semianalfabet, ținut în funcție doar politic și prin faptul că răspundea în orice moment prezent la ordinele indivizilor ce au condus și conduc județul. El a spus că nu pot fi montate separatoare și a motivat prin argumente ce nu stau în picioare.

Trecând peste acest aspect minor, vreau să transmit pe această cale toate felicitările posibile senatorului care a reușit să determine autoritățile, în speță Ministerul Transporturilor, Drumurile Naționale, Poliția Rutieră să ia în seamă solicitarea făcută și să aprobe montarea separatoarelor.

Acest lucru, ce cu siguranță va salva destule vieți, a fost posibil numai pentru faptul că un parlamentar al județului Olt a simțit că trebuie chiar să facă ceva pentru cei care i-au acordat votul de încredere. Eu, ca simplu participant la trafic, nu pot decât să spun: mulțumesc, doamnă Siminica Mirea!