20171009_171604

La ora la care scriu acest material, ar fi trebuit să fiu prezent la Biblioteca Județeană ,,Ion Minulescu, unde Varujan Vosganian își lansează cartea ,,Copiii războiului. Nu contest capacitatea intelectuală de scriitor și nici pe cea de politician, cu toate că din punctul meu de vedere ar fi trebuit să se afle după gratii de foarte mult timp și cartea să fie lansată la Jilava sau Poarta Albă.

Trecând peste toate aceste aspecte, hai să vă spun de ce nu particip la lansare, cu toate că am primit invitație.

De obicei, la sfârșit de săptămână, împreună cu familia, îi fac o vizită soacrei mele și, bineînțeles, când plecăm, nu plecăm cu mâna goală: un borcan cu murături, o sticlă cu bulion, compot și gemuri și nu în ultimul rând, o prăjitură delicioasă, de casă. Soacra mea, cu toate că are o anumită vârstă, este la curent cu politica și știe foarte bine ce aberații pot să debiteze unii politicieni. Aflând în urma unor discuții că azi urmează să merg la lansarea de carte și să stau față în față cu Varujan Vosganian, într-o punguță, soacră-mea mi-a dat trei ouă, cu următoarea rugăminte: ,,Dacă te întâlnești cu boul ăsta care consideră că eu fac evaziune fiscală cu cele șapte găini pe care le am, dă-i cu ouăle în cap și întreabă-l – dacă tai cocoșul, vine el să calce găinile?

Grea dilemă pe capul meu rugămintea soacrei.

Dacă mergeam la lansare, trebuia să îmi mențin promisiunea și să îi sparg în chelie ouăle. Nu cred că puteam să fac doar acest lucru și îl asortam și cu un scuipat sau două. Vă dați seama că puteam să declanșez un scandal și eram, probabil, pus într-o lumină proastă față de mai mulți prieteni pe care îi am în Organizația ALDE Olt. Un alt lucru care m-a determinat să nu merg este faptul că nu știu dacă acest bou merita să stric pe el cele trei ouă, folosite mult mai bine pentru o omletă.