proiect-gradinita-scornicesti-linia-intai

Cursurile anului școlar 2017-2018 încep cu vești bune la Grădinița cu Program Prelungit din Scornicești, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru preșcolari și părinții acestora; începând cu acest an școlar, se va derula  Proiectul Erasmus+ „Small Scientists Across Europe”   finanțat de Agenția Națională pentru Programe în domeniul Educației și Formării Profesionale sub forma unui grant în valoare de 23.460 euro.  Totul a început ca un Proiect eTwinning în cadrul căruia s-a muncit foarte mult, rezultatele fiind deosebite.

În primăvara anului 2017, partenerii proiectului (Lasteaed Pongerjas din Narva – Estonia, Kauno lopselis-darzelis Giliukas din Kaunas – Lituania, Agrupamento de Escolas Rainha Santa Isabel din Coimbra – Portugalia, Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Bistrița – România, Grădinița cu Program Prelungit Scornicești – România, Huma Hatun Ozel Egitim Anaokulu din Yldirim – Turcia, Ecole Maternelle Tordo – Nisa, Franța)  au aplicat pentru un proiect Erasmus+ KA219 (doar între instituții școlare), coordonator fiind Ecole Maternelle Tordo, lângă Nisa, Franța. În luna august 2017, Agenția Națională din Franța a acordat maximum de 100 de puncte proiectului, declarându-l valid, fiecare țară parteneră primind finanțare pentru derularea acestuia cu succes.

Activitățile proiectului presupun realizarea de experimente didactice cât mai variate, utilizând materiale cât mai originale, transformând activitatea de cunoașterea mediului într-una atractivă și plăcută preșcolarilor. De asemenea, preșcolarii vor comunica cu partenerii proiectului, iar activitățile se vor regăsi pe pagina eTwinning a proiectului, cât și pe grupul Facebook creat special pentru proiect.

De asemenea, au fost planificate 7 întâlniri de lucru, câte una pentru fiecare țară parteneră, sub formă de reuniuni transnaționale de proiect (Franța – noiembrie 2017, Turcia – mai 2018, România, Scornicești – mai 2019) și activități transnaționale de formare, predare și învățare (Portugalia – februarie 2018, Lituania – aprilie 2018, Estonia – decembrie 2018, România, Bistrița – aprilie 2019).

Prin implementarea proiectului ne așteptăm la rezultate deosebite care să încununeze munca cadrelor didactice de zi cu zi.

Loredana Mihaela Crînguș – coordonator proiect
Grădinița cu Program Prelungit din Scornicești