Ziua de 5 octombrie a fost declarată ,,Ziua Educației” și în timp ce în alte județe acest eveniment a însemnat că atât profesorii, cât și elevii să stea acasă, cadrele didactice și elevii din județul Olt au sărbătorit-o prin activități extrașcolare foarte atractive.

La clasa a V-a A din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Eugen Ionescu”, condusă de doamna director Gabriela Constantinescu, unde dirigintă este doamna profesor Grațiela – Ludmila Popa, ziua a debutat chiar cu … o lecție de dirigenție.

Încă de la începutul anului școlar, între elevii acestei clase s-a declanșat o adevărată competiție, asemănătoare unei campanii electorale. Trebuiau să își aleagă conducerea clasei, respectiv un președinte și un vicepreședinte ce reprezintă interesele și doleanțele elevilor în fața conducerii.

Competiția s-a desfășurat aproximativ după criteriile alegerilor din România. A fost o acțiune extraordinară la nivel micro, foarte interesantă și atractivă atât pentru elevii implicați, cât și pentru părinții care, vrând – nevrând, s-au transformat în consultanți. La început, în clasa a V-a A s-au constituit nu mai puțin de șase partide: Partidul Talentelor – fiecare om are talent, însă trebuie să și-l descopere, Partidul Învingătorilor – și-au dorit să fie învingători și să fie cei mai buni, Partidul Unicornilor – simbolul magic al bunătății, Partidul Dacilor – să își cunoască mai bine istoria, Partidul Toți pentru Unul – își doresc să fie uniți, Partidul Bravo, ai stil! – un om stilat este un om educat.

Declanșarea bătăliei a debutat în primă fază cu tăvi întregi de prăjiturele servite colegilor de clasă pentru ca aceștia să adere la una dintre formațiuni. Pe parcurs, partidele au fuzionat între ele și au rămas doar două- ,,Dacii Învingători” și ,,Bravo, ai stil!”

Ambele partide rămase în lupta pentru șefia clasei și-au făcut ecusoane, și-au imprimat tricouri, au prezentat colegilor platforma program, au creat afișe, practic trecând prin toate etapele unei adevărate campanii electorale. Votul final al colegilor a fost dat în cadrul lecției deschise de dirigenție, unde au fost invitați și alți domni profesori.

Victoria a revenit în aplauzele tuturor Partidului ,,Bravo, ai stil!”, reprezentat prin președintele Ștefania Petcan și vicepreședintele Radu Rotea.

Ora s-a încheiat cu servirea câte unei brioșe, oferită de doamna dirigintă, fără a fi considerată însă mită electorală.

În cadrul Zilei Educației, la Școala Gimnazială ,,Eugen Ionescu” a fost invitat binecunoscutul caricaturist slătinean Cătălin Mihalache, care a făcut demonstrații de caricatură elevilor și le-a realizat foarte multe caricaturi. Ca o surpriză plăcută, eleva Ecaterina Ștefă20171008_18391220171008_18395420171008_18402520171008_18421920171008_184100nescu a realizat o caricatură foarte reușită, în care cel caricaturizat era chiar caricaturistul invitat.

Ziua s-a încheiat pentru elevii clasei a V-a A cu un party de câteva ore, la o discotecă, unde au fost sărbătoriți colegii născuți în lunile septembrie și octombrie. La eveniment a fost invitată și fosta învățătoare, doamna Ilie Mariana, care a fost primită cu îmbrățișări de către foștii elevi.

,,Ziua Educației” este o zi deosebită, ce poate fi transformată într-o zi de neuitat, dacă există o bună conlucrare la nivel de conducere, profesori și elevi. Felicitări organizatorilor și participanților!