Seria activităților dedicate educării generale a tinerilor pentru o viață sănătoasă și pentru prevenirea sarcinilor la minore a continuat săptămâna aceasta la Școala Generală din Găneasa, județul Olt. Clubul Soroptimist International Slatina desfașoară aceste activități în cadrul unui proiect desfășurat în parteneriat cu clubul prieten Arendal-Grimstad din Norvegia. Din echipa de specialiști fac parte medicul specialist Doina Deaconu și psiholog Camelia Tița.

În ultimii ani, adresabilitatea la cabinetul de planning familial din cadrul Spitalului de Urgență Slatina a scăzut foarte mult, motiv pentru care specialiștii au decis să meargă în școli pentru a derula o serie de acțiuni de prevenție cu elevii. Igiena personală este, de asemenea, o temă foarte importantă, despre care unii tineri nu știu însă prea multe.

Membrii clubului și specialiștii în sănătate i-au abordat pe elevii de gimnaziu într-un stil simplu și prietenos, astfel încât aceștia să fie relaxați și deschiși. Ei au avut curajul să adreseze întrebările care îi frământă, întrebări care s-au dovedit a fi foarte interesante, iar răspunsurile au fost apreciate de toți participanții.

Ideea acestei campanii a plecat de la cifrele îngrijorătoare înregistrate în România referitoare la situația fetelor minore însărcinate. Din 1.000 de femei care nasc anual în țara noastră, 43 sunt minore. Potrivit statisticilor, în România sunt peste 85.000 de mame minore și 40.000 de copii abandonați, iar 662 de fete sub 15 ani devin mame. România ocupă primul loc la acest capitol în Europa.