20170921_201649

Fostul președinte al Consiliului Județean Olt, actual senator PSD, Paul Stănescu, a devenit noul ministru al Dezvoltării Regionale și totodată vicepremier. Această funcție face ca din nou sloganul PSD din campanie ,,Oltul puternic să devină o realitate palpabilă.

În cariera politică, Paul Stănescu s-a făcut remarcat ca un om echilibrat, care a știut să coordoneze atât bugetul județului Olt, cât și numeroasele bătălii politice în care s-a dovedit un strateg remarcabil. De multe ori nu a ținut cont de coloratura politică a edililor localităților județului Olt și acolo unde a considerat că este necesar să se investească s-au făcut numai lucruri bune.

Noua poziție din Guvernul Tudose este cea mai mare realizare pe care a obținut-o Organizația PSD Olt la nivel de țară. Atât Oltul, cât și toată regiunea Olteniei, are nevoie de noi investiții atât în infrastructură, educație, cultură și, de ce nu, locuri de muncă și protecție socială. Funcția deținută este foarte grea pentru că zilnic, Paul Stănescu se confruntă cu zeci de solicitări de finanțare din partea edililor localităților din România. Cu discernământ și mai ales fără influențe politice, aceste solicitări trebuie analizate și cele cu adevărat necesare – cele care nu sunt doar mofturile unor edili puși pe căpătuială – trebuie aprobate și susținute din punct de vedere financiar. Acest lucru deja s-a văzut, pentru că în ultimele zile, la Ministerul Dezvoltării a început un adevărat pelerinaj, fiind văzuți zeci și zeci de edili ai localităților.

În acest moment, pe lângă alte greutăți, Oltul se confruntă cu două probleme ce timp de ani buni au fost doar în stadiul de promisiuni ale politicienilor și partidelor politice aflate atât la putere, cât și în opoziție: șoseaua de centură a municipiului Slatina și a orașului Balș. Ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, cunoaște foarte bine aceste aspecte, deoarece de nenumărate ori s-a confruntat cu traficul infernal ce se desfășoară în cele două localități. Acum are posibilitatea să urgenteze cu ajutorul colegilor din alte ministere procedurile privind demararea acestor două obiective importante pentru județul nostru.

Dacă în perioada în care deține importanta funcție de ministru, senatorul Paul Stănescu reușește să pună în mișcare toate rotițele din mecanismul complex de demarare al acestor două lucrări, cu siguranță va fi așezat în istoria județului Olt și va primi mulțumiri atât din partea locuitorilor celor două localități, cât și din partea șoferilor care nu vor mai sta blocați în trafic cu orele.

Știm cu toții că demararea acestor investiții importante nu depinde doar de Paul Stănescu, ci de toată conjunctura politică și mai ales de susținerea atât a colegilor de partid, cât și a celor din opoziție.

Oltenii s-au săturat de promisiunile electorale privind șoselele de centură, făcute chiar și de PSD în campaniile electorale. Acum există posibilitatea să fie realizate și cred că toți politicienii trebuie să îl sprijine pe Paul Stănescu.