Mai sunt câteva ore și se încheie campania electorală din comuna Deveselu, unde conform ultimelor sondaje de opinie candidatul PSD și actualul viceprimar în funcție va câștiga detașat alegerile. Toată atenția a fost îndreptată doar spre cei doi candidați PSD și PNL, restul celor care au intrat în această cursă fiind doar cantități negljabile. Așa cum era de așteptat, și aceste alegeri au ieșit cu scandal, nu în rândul localnicilor alegători, ci în rândul PNL.

În urma a nu mai puțin de trei sondaje de opinie efectuate pe o perioadă de aproximativ două luni de zile, viceprimarul Nicolae Dobre a ieșit favorit, la diferențe mari de restul persoanelor introduse în sondaj, acest fapt și mai ales dorința locuitorilor din Deveselu făcând ca Organizația PSD să facă cea mai bună alegere. Încă înainte de stabilirea oficială a candidatului, fiul fostului primar a fost rugat să vină în echipa PSD, să câștige experiență în administrația publică alături de oameni adevărați și în 2014, după o bună maturizare politică să i se ofere șansa, susținut de partid, pentru a prelua conducerea comunei. Arogant din fire și chiar cu unele probleme la mansardă, după spusele mai multor locuitori din comună, care au avut în trecut cu el probleme grave, unele dintre acestea fiind chiar și corecții fizice, Marius Aliman a refuzat oferta și și-a exprimat dorința de a candida independent, afirmând că este dispus să cheltuiască 200 – 300.000 lei. Aflând aceste lucruri, președintele Organizației PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, s-a urcat imediat în bolidul său de peste 100 de mii de euro, a bătut pe GPS comuna Deveselu, și cu multă vrăjeală l-a determinat pe Aliman să devină candidatul PNL, cu toate că în istoricul politic al familiei acestuia nu exista nici cea mai mică legătură cu liberalismul.

Din start această alegere ce se va dovedi pierzătoare pentru PNL Olt nu a fost văzută cu ochi buni de către colegul de partid și dușman declarat pe față al lui Liviu Voiculescu, deputatul Gigel Știrbu. Frecușurile privind această candidatură au atins apogeul în seara zilei de 24, când la sediul PNL din Slatina, după ce deputatul Știrbu a aflat că întârzierea lui Ludovic Orban la manifestația organizată în Deveselu s-a datorat în mare parte lui Liviu Voiculescu, care timp de aproximativ o oră și jumătate a servit masa cu acesta tet-a-tet. Scandalul s-a lăsat cu strigăte, cu reproșuri și trimiteri la păsăricile de origini. Tot ce au văzut locuitorii comunei Deveselu în campania electorală a PNL a fost doar o piesă de teatru jucată prost de senatorul Liviu Voiculescu și deputatul Gigel Știrbu, pentru a da impresia că formează o echipă.

Certurile celor doi pentru ciolanul politic sunt cunoscute de ani de zile, iar acum victima principală este Marius Aliman, care a înțeles prea târziu că apropiindu-te de o troacă a porcilor din politică, ori rămâi cu ei la masă, ori riști să fii mâncat. Răutatea din interiorul lui Liviu Voiculescu s-a văzut în momentul în care a spus că fonduri guvernamentale în județul Olt vor veni atunci când județul nu va mai fi condus de PSD, practic transmițând mesajul că indiferent de rezultatul alegerilor, atâta timp cât județul este roșu, nu va ajunge niciun fel de ban.

În acest moment, Consiliul local este majoritar PSD, așa că indiferent ce hotărâre inițiată de viitorul primar sau de un consilier local nu poate fi aprobată decât cu votul consilierilor PSD. Conducerea Consiliului Județean, după cum bine știți este majoritară PSD și organizația are nu mai puțin de șase parlamentari – doi senatori și patru deputați. Acest lucru dovedește clar că localitatea are nevoie de un primar PSD care să colaboreze foarte bine cu conducerea județului și parlamentarii de Olt.

Din tabăra PNL promisiunile că pe șanțurile din comună începând de luni dimineață va curge lapte și miere, acest lucru făcând neguțători din toți locuitorii sunt fără acoperire și au venit din partea unor oameni care mai presus de orice își pun propriul interes. Cei care vor merge duminică la vot trebuie să înțeleagă că lupta internă în PNL la nivel central se duce între Câțu și Orban, iar la nivel local între Voiculescu și Știrbu și pe niciunul nu îl interesează viitorul localității. Interesul lui Voiculescu, bun prieten de pahar cu Ludovic Orban este să marcheze o victorie pentru a putea să-l umilească pe susținătorul lui Câțu, deputatul Știrbu. Interesul deputatului Știrbu este ca PNL să piardă alegerile, pentru a putea să îi ia gâtul lui Liviu Voiculescu. La mijloc, între cei doi, un fost popă de țară la Roșieni, traficant de alcool, ajuns deputat, și un senator încă cercetat penal pentru organizarea unui grup infracțional, bun prieten al lui Bercea Mondialu ,au ajuns fără voia lor locuitorii din Deveselu, care duminică pot să opteze pentru o dezvoltare în viitor a localității sau o traistă de minciuni din partea PNL, pe care să o agațe în cui până la viitoarele alegeri.