Ora 10.30 dimineața, 32 de grade la umbră, trei tineri scuipă în bidoanele de aracet și lipesc pe garduri afișe cu candidatul PNL. Pe tunurile ce străjuiesc intrarea în comuna Deveselu, dacă pui un ou, în mai puțin de un minut acesta este prăjit. Căldură mare, mon cher, și cei aproximativ 15 susținători ai primarului s-au tras la umbra unor corcoduși. Mai sosesc vreo trei mașini cu membri PNL din Slatina, coordonați de frumoasa Ionela Asan, șeful cancelariei prefectului Florin Homorean.

Ora 10.50, dimineața, 34 de grade la umbră, comuna Deveselu, sosesc greii din Organizația PNL Caracal, doar patru persoane, care se adaugă la cele două venite din Scornicești și încă trei din Corabia. Se mărește gașca și se strâng în jur de 40 de vajnici susținători ai candidatului PNL, pregătiți să-l întâmpine pe șeful suprem Ludovic Orban, este drept, fără salve de tun, dar cu transpirația curgându-le șiroaie. În așteptarea coloanei oficiale, două doamne își verifică lacul de pe unghii și uneia i se reproșează că le-a vopsit în roșu aprins, o domnișorică este trimisă în intersecție, pentru a da adunarea atunci când apare coloana oficială. Printre mașini se agită un individ îmbrăcat în galben, cu o vestă inscripționată în limba germană, ce în traducere liberă ar însemna ,,transport în comun pentru învingători”. Căldură mare, dar plictiseala și mai mare! Monotonia este spartă de sosirea delegației PNL Balș, condusă de Marian Hristea.

Ora 11.15 dimineața, 34 grade la umbră, comuna Deveselu, unde ca un trăsnet, din senin, vine vestea că nea Ludovic și-a anunțat o întârziere de minimum două ore. Acum recunoaștem că nu am întrebat pe nimeni dacă de la București se deplasa cu trenul până în Gara Caracal și de acolo era preluat de conducerea PNL Olt sau dacă este vorba doar de vreo amărâtă de mahmureală?

Dezamăgire totală, înjurături printre dinți și se alege praful de ceea ce oricum era un eveniment ratat! Instantaneu, mai mult de jumătate din cei prezenți se urcă în mașinile personale și pleacă fiecare la treaba lui. Cei rămași, de voie, de nevoie, se încolonează într-o ,,coloană dezorganizată” și pornesc să facă campanie prin comună.

Acesta este sinistrul personaj ce conduce PNL, Ludovic Orban, bun prieten cu președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, și așa își arată amândoi respectul pentru cei cărora le cerșesc votul. Este imposibil, indiferent cine ai fi, să îți bați joc de o mulțime de oameni, să îi ții în picioare într-o zi caniculară doar pentru a mai bifa o acțiune și a mai spune câteva minciuni! Cei care au fost prezenți la venirea în comună a prim ministrului Florin Cîțu au văzut ce înseamnă o bună organizare și mai ales ce înseamnă să te cheme Gigel Știrbu. Cei care au fost prezenți azi au văzut, conform zicalei românești ,,cum e turcul, și pistolul”, că tot la fel este Ludovic Orban și Liviu Voiculescu. Dumneavoastră trebuie să stabiliți care e turcul și care e pistolul! Asta a fost azi în comuna Deveselu și nu trebuie să mai mire pe nimeni că alegerile vor fi câștigate de către actualul viceprimar, Nicolae Dobre, candidatul PSD.