În ultimul timp, în prag de seară, când majoritatea locuitorilor municipiului Slatina, după munca de peste zi doresc să se odihnească sau să se strângă împreună cu familia în jurul mesei, sunt deranjați de către un individ din partea PNL Slatina. Cu rânjetul pe buze, acesta le explică celor ce îi deschid ușa că dorește să obțină o semnătură pentru ca edilii municipiului Slatina să reducă la valori minime taxele și impozitele. Este o mare minciună pusă la cale de conducerea PNL Olt, ce l-a trimis la înaintare pe consilierul municipal Ionuț Comănescu, cel care se visează viitor primar.

Această gogoașă umflată a fost pusă la dospit în Biroul Municipal al PNL, scoasă pe piață și în momentul în care au văzut că a uitat să îi pună drojdia, au început să dea din colț în colț.

Iată cum sunteți mințiți dumneavoastră, aici vorbind strict de impozitele persoanelor fizice:

  • la persoane fizice, impozitul pe clădirile de locuit are cote stabilite prin Codul Fiscal, cu o marjă între 0,08% – 0,2%, în acest moment fiind aplicată cota de 0,08%, deci minim
  • impozitul pe teren, tot pentru persoane fizice, este păstrat în valoarea cotelor minime impuse de lege
  • terenurile agricole și extravilane tot la minimul prevăzut de codul fiscal
  • mijloacele de transport înmatriculate pe persoană fizică, și aici vorbim de motociclete, autoturisme sau orice altceva ce se deplasează prin combustie, au impozitele prevăzute după valorile stabilite de minister, de exemplu pentru autoturismele cu capacitate cilindrică între 1600 – 2000 cmc se plătește un impozit anual de 180 lei
  • Primăria Slatina, la solicitarea dumneavoastră, vă eliberează o serie de documente ce vă sunt de folos în diferite acțiuni de vânzare-cumpărare a unor imobile sau terenuri, acțiuni în instanță, în general acțiuni de înstrăinare sau de dovedire a proprietăților. Pentru aceste documente se percep anumite tarife, cele mai multe reglementate de lege. Sunteți mințiți că aceste taxe pe care le plătiți la primărie, în momentul solicitării și eliberării unui act vor fi eliminate. Primăria nu are cum să vă elibereze un act, din moment ce în lege este prevăzut că actul respectiv să fie însoțit în momentul depunerii și de chitanța doveditoare a plății.

În final, referitor la persoanele juridice, toate taxele sunt în acest moment la nivelul minim stabilit de Codul Fiscal, cele mai multe având valori de impozitare egale cu valorile din anul 2015.

Pentru a vedea că cele ce am scris este real, atunci când colindătorul de la PNL vă solicită să semnați, întrebați-l ce taxă pe persoană fizică poate fi redusă și cine aprobă o reducere mult mai mică decât cea prevăzută în Codul Fiscal.

Referitor la clădirile nerezidențiale ale persoanelor fizice, și aici vorbim despre spațiile comerciale înscrise pe persoană fizică, Codul Fiscal stabilește valoarea de la 0,2 la 1,3%, iar Consiliul Local a stabilit o cotă de 0,5%, practic mai mică decât media.

La persoanele juridice, pentru clădirile nerezidențiale impozitul este la nivelul anului 2015, tot cu o indexare minimă.

Trebuie să știți că taxele și impozitele consituie principala sursă de venit a autorității locale și necesitățile bugetare locale. Nu trebuie, și repetăm acest lucru, să cădeți în capcana întinsă de PNL. Singurul sector în care se mai pot reduce puțin taxele și impozitele este platforma industrială, controlată de ruși, chinezi, italieni sau alte nații de indivizi ce au pus mâna pe economia municipiului Slatina. Vreți să le umpleți și mai mult buzunarele? Vreți să îi vedeți cum vă sfidează la semafor din autoturisme ce seamănă mai mult cu tancurile de război? Atunci semnați pentru reducerea taxelor și impozitelor, la minim! Dar, rețineți, nu semnați pentru dumneavoastră! Semnați pentru interesul propriu a o mână de afaceriști din PNL sau care, din umbră, susțin PNL.