20170918_184439

 

De la început, vreau să precizez că în acest material nu fac referire la porcii în două picioare din politica județului Olt, ci strict la guițătorii cu șoricul gros pe care tot românul îi taie în zilele Crăciunului.

Joia trecută am fost printre primii care am știut că prim vicepreședintele Organizației PNL Olt și președintele Organizației locale PNL Piatra Olt, Dan Stana, în urma unor negocieri secrete, a fost numit director interimar al Regionalei CFR Craiova, cu delegație până în luna ianuarie. De neînțeles pentru cei neinițiați această numire a unui șef PNL, când la guvernare se află coaliția PSD – ALDE. Tot joi, noul director și-a anunțat plecarea din PNL și faptul că este membru ALDE. Trecând peste imoralitatea acestor declarații și jocuri de culise, putem să vă spunem că abia vineri acesta și-a dat demisia din PNL Olt, la solicitarea expresă a președintelui Ion Moisescu și până în acest moment nu a fost primit oficial în rândurile Organizației ALDE Olt.

Prin această mutare, echilibrul politic din județ nu se modifică și nimeni nu pierde și nu câștigă nimic, decât, poate, cu excepția unor… porci.

În Piatra Olt, există mai multe persoane care în urmă cu doi, trei ani de zile au dat interviuri filmate prin care aduc o serie de acuzații la adresa lui Dan Stana, care a mai ocupat funcția de director al Regionalei CFR Craiova. Cei intervievați au declarat că pentru a fi angajați în cadrul CFR au cotizat direct în buzunarul lui Dan Stana, cu diferite sume de bani sau produse alimentare constând în curcani, gâște și porci. Unul dintre cei intervievați a spus că pentru a fi angajat i-a dat lui Dan Stana porcul din curte, pe care trebuia să îl taie de Crăciun. În momentul în care i-a fost solicitat porcul pentru a fi angajat, Dan Stana a zis că duce acest porc la partid. De aici deducem că o parte din chefurile PNL erau susținute cu porcii amărâților care primeau promisiuni de angajare de la Dan Stana.

Acum, ajungând din nou pe această funcție, așa cum lupul își schimbă părul, dar năravul niciodată, Dan Stana o să continue cu promisiunile de angajare și căratul porcilor la… ALDE. Să vezi ce chefuri și ce grătare o să încingă pofticioșii de la ALDE, care abia așteaptă să mai bage un porc în cocină.

Ca o paranteză, venirea lui Dan Stana în ALDE este echivalent cu a lega o tinichea de coada unei pisici.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a constatat că Dan Stana a fost colaborator al Securității și și-a dat în primire tovarășii de muncă, rudele și prietenii. Dosarul nr. 859/2/2017, în urma judecării la Curtea de Apel București, a primit în data de 02.05.2017 hotărârea prin care a fost constatată calitatea pârâtului de colaborator al Securității (cu termen de recurs în 15 zile).

În concluzie, Dan Stana nu mai este membru PNL, și-a pierdut și calitatea de consilier local al orașului Piatra Olt, nu se știe dacă Organizația ALDE o să primească un asemenea om în rândurile sale, dar până în ianuarie are destul timp să mai facă o serie de angajări la CFR.

Așteptăm prima conferință de presă a ALDE Olt, pentru a prezenta în fața conducerii filmările ce se află în posesia noastră, cu locuitorii orașului Piatra Olt. Până atunci, vom găsi o cale prin care aceste filmări să ajungă direct la președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu.