Scornicești. Orașul în care la data de 26 ianuarie 1918 s-a născut fostul președinte al României, Nicolae Ceaușescu. Acest lucru și-a pus amprenta asupra localității până în anul 1989, iar în 1992 sau 1993, nu mai rețin bine, posturile de radio ,,capitaliste”, printre care și BBC anunțau că orașul natal al dictatorului comunist are un primar liberal. A fost doar începutul liberalismului în acest oraș micuț, pentru că rând pe rând, toate alegerile locale au fost câștigate de liberali.

Scorniceștiul este singurul oraș din județul Olt și cred că și din țară, unde PSD sau altă formațiune politică nu a reușit niciodată să își pună amprenta în administrația publică locală. Este prin vocație un oraș liber și mai ales liberal.

Acest lucru dă mare bătaie de cap conducerii PSD Olt, care efectiv dorește să câștige viitoarele alegeri locale și să impună un primar pesedist. Greu lucru, deoarece cu toate încercările de a găsi o variantă viabilă până acum au fost sortite eșecului. Cea mai mare parte a locuitorilor au încredere în politica liberală și în liderii acestei formațiuni, începând de la cei locali, până la centru.

Emblema liberalismului în orașul Scornicești este fostul lider al PNL Olt, președintele Costel Moisescu, care din nefericire a plecat într-o lume mai bună înainte de a putea să realizeze tot ce avea în plan din punct de vedere politic și administrativ. Memoria amintirii lui Costel Moisescu este o torță ce luminează calea liberalismului în Scornicești, ridicată de către viceprimarul Daniel Tudor și echipa puternică ce îl susține. Este simbolul luptei pentru menținerea orașului liber de ciuma roșie.

Viceprimarul Daniel Tudor, susținut atât de echipa PNL din localitate, cât și de conducerea județeană a arătat clar că este candidatul PNL și are cea mai mare șansă de a câștiga viitoarele alegeri locale. În mod sigur va fi un adevărat război politic în care pentru PSD nu există nicio miză majoră, ci doar orgoliile nemăsurate ale actualei conduceri. Daniel Tudor trebuie să se aștepte la cele mai murdare atacuri și mai ales va fi nevoit să facă față unei dislocări masive de forțe și strategi pesediști, ce vor lua cu asalt orașul.

Din nou, peștera lui Ali Baba va fi deschisă și sacii cu bani vor fi scoși, pentru ca PSD să încerce să cumpere voturile alegătorilor. Din nou, miliardarii orașului, ce se cred iubiți de locuitori vor deveni pentru scurt timp numai… lapte și miere, de fapt doar… cerșetori de voturi pentru PSD.

Într-un PSD măcinat de lupte interne la nivel central, cu grave repercursiuni și în teritoriu, conducerea din Olt este pusă în dificultate în încercarea de a găsi o persoană ce poate să îi facă față într-o confruntare directă viceprimarului Daniel Tudor. Se vehiculează tot felul de nume în interioril PSD: Cătălin Ușurelu, directorul CAO Olt și președintele Organizației PSD Scornicești, doar pentru faptul că are origini în satul Constantinești, Geani Bărbulescu, descendent direct al familiei Bărbulescu, Lucian Petrache Ionescu (cunoscut sub numele de Lucică Nas), patronul SC MATRA SRL și încă două, trei nume nesemnificative.

Publicația ȚINTA va realiza în scurt timp un sondaj de opinie, pentru ca locuitorii Scorniceștiului să știe clar în ce direcție de vot se îndreaptă opțiunile dumnealor. Vă rugăm pe această cale să acordați tot sprijinul operatorilor de sondaj în momentul în care veți fi intervievați.