Primarul din Scornicești nu a putut salva căprioara de la moarte

Persoane rău-voitoare au adus acuze grave la adresa primarului orașului Scornicești din partea PNL, Tudor Daniel, și a afaceristului din același oraș, renumitul pesedist Matei Ilie, cum că aceștia ar fi fost surprinși în noaptea zilei de 25 august 2022 la braconaj. Adevărul este cu totul altul, așa că am întreprins o anchetă pentru ca cititorii noștri să poată fi informați asupra celor întâmplate. Am reușit să avem acces la declarațiile celor implicați în dosarul deschis de către polițiști competenți din cadrul IPJ Olt și vom prezenta o parte din conținutul acestora.

Declarație Matei Ilie

,,Împreună cu un alt prieten, cunoscut sub numele de ,,Magnatul cerealelor”, dețin un fond de vânătoare pe a cărui suprafață se găsește o diversitate mare de animale. De câteva zile, înainte de a fi acuzat de fapte de braconaj, am fost informat că pe raza fondului meu de vânătoare se plimbă hai-hui un glonț tras dintr-o carabină. Știind cât de periculos poate fi acest glonț, am solicitat ca bunul meu prieten Daniel Tudor, primarul orașului Scornicești, să mă însoțească pentru a mă ajuta la capturarea glonțului, înainte ca acesta să facă vreo victimă. Ne-am echipat ca la carte, luând cu noi chiar și o lunetă cu termoviziune, iar în noaptea de 25 august am plecat pe fondul de vânătoare pentru a prinde glonțul. Din nefericire am ajuns prea târziu și glonțul reușise să lovească o căprioară ce în agonia ei a intrat pe un fond de vânătoare vecin, unde am găsit-o și am încercat să o readucem la viață. În momentul în care primarul Daniel Tudor îi făcea respirație gură la gură și eu încercam să-i opresc hemoragia cardiacă, a apărut lângă noi paznicul acelui fond de vânătoare, care neînțelegând situația a telefonat la 112 și a cerut sprijinul autorităților, considerând că ne-a surprins la braconaj. Referitor la cele declarate, pot să spun și să citez ca martor chiar puiul căprioarei care plângea după mama sa, la o distanță de 10-15 m.”

Declarație Tudor Daniel, primarul orașului Scornicești

,,Între mine și Matei Ilie există de foarte mult timp o prietenie și știu că acesta are un fond de vânătoare de unde se recoltează în limitele legii diferite animale care sunt transformate la abatorul său în adevărate delicatese, cum ar fi cârnați de căprior, salam de mistreț, pastramă de cerb. Vreau să menționez că din câte cunosc eu aceste produse nu sunt consumate numai de către proprietar și familia sa, ci în bunătatea dumnealui ne sunt făcute cadou atât mie, cât și la alți politicieni cu gusturi fine din județul Olt, cât și unor polițiști gurmanzi. Am fost rugat să îl ajut la capturarea unui glonț ilegal care se plimba pe fondul de vânătoare, dar am ajuns prea târziu, pentru că acesta lovise deja o căprioară cu pui. Eforturile noastre de a resuscita căprioara au fost zadarnice, aceasta din urmă dându-și obștescul sfârșit sub ochii noștri înlăcrimați. Acuzațiile de braconaj care ne-au fost aduse din partea unor persoane răuvoitoare nu sunt reale și pot să spun că în urma unor măsurători topo am dovedit că acea căprioară a decedat pe fondul de vânătoare deținut de prietenul meu, chiar la limita acestuia. ”

Epilog

Surse din cadrul IPJ Olt ne-au declarat în exclusivitate că a început cercetarea penală in rem și a fost întocmit un dosar penal pe numele căprioarei decedate. Puiul acesteia a reușit să fie capturat și a fost dat spre întreținere, creștere și educație la DGASPC Olt.

Acesta este adevărul gol-goluț și finalizarea dosarului a fost posibilă doar devotamentului și abnegației bravilor noștri polițiști care au reușit să identifice adevărata speță și să îndepărteze suspiciunile ce planau asupra a doi oameni care nu au făcut nimic altceva decât au încercat să salveze viața bietei căprioare!