divorce-loveruptura

Dovada vie a faptului că Organizația PNL Olt este condusă tot de deputatul Gigel Știrbu, iar președintele interimar Liviu Voiculescu nu este decât un umil executant, am avut-o ieri.

La câteva zile după decesul fostului președinte Costel Moisescu, când Gigel Știrbu a încercat să impună la conducerea Organizației PNL Olt pe pupila sa de la Corabia, Ioana Gherghița, Liviu Voiculescu mergea în teritoriu pentru a discuta cu președinții de organizații să fie susținut în detrimentul aranjamentelor murdare ale deputatului. Pentru prima dată, ușa Organizației PNL Balș a fost deschisă larg și Liviu Voiculescu a avut o convorbire particulară cu primarul PNL-ist Mădălin Teodosescu, acesta din urmă spunându-i că îi va acorda tot sprijinul pentru obținerea funcției de președinte al Organizației PNL Olt, cu condiția să existe o distanțare clară față de influențele nefaste ale deputatului, pe care nimeni nu îl iubește în județul Olt.

Ca semn al respectării acestei dorințe, Liviu Voiculescu a oferit Organizației Balș o funcție de vicepreședinte în Biroul Județean și sprijin pentru ca una dintre funcțiile de prim – vicepreședinte din cadrul Organizației Județene a Femeilor să revină orașului Balș.

Niciuna din aceste promisiuni nu a fost îndeplinită, deoarece între timp, Liviu Voiculescu a reușit să obțină președinția interimară a organizației, printr-un mod ce contravine statutului, dar între timp a făcut pace cu eminența cenușie Gigel Știrbu și a devenit un umil executant al ordinelor acestuia.

Ieri, în cadrul Conferinței Județene, Organizația PNL Olt a prezentat dovada vie și palpabilă a scindării în două grupări: Gruparea Gigel Știrbu – Liviu Voiculescu – și restul celor care sunt doar niște bieți executanți de ordine, fără coloană vertebrală și Gruparea senatorului Siminica Mirea – și o parte, e adevărat, destul de mică, a oamenilor care cred în PNL și speră ca organizația din Olt să redevină ceea ce a fost.

Vreau să arăt cum doar pentru propriile interese, atât Liviu Voiculescu, cât și Gigel Știrbu sunt gata să își vândă până și părinții, lucru făcut de deputatul Gigel Știrbu când și-a implicat mama în mafia alcoolului. Organizația Județeană a Femeilor are două posturi de prim-vicepreședinte, unul dintre posturi i-a fost cedat președintei Luminița Popescu pentru o doamnă pensionară din comuna Leleasca, pe nume Bobeică Salomia. Ce o recomanda pe această doamnă pentru importanta funcție, numai cei care au tras sfori în spatele ușilor închise pot să spună. Al doilea post de prim- vicepreședinte, conform înțelegerii avute cu primarul orașului Balș, Mădălin Teodosescu, trebuia să revină Organizației PNL Balș, prin candidata Daniela Stana.

Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, atunci Liviu Voiculescu s-ar fi dovedit a fi un om de cuvânt.

Au fost depuse pentru această funcție patru candidaturi: Bobeică Salomia, Elena Iotu – președinta Organizației de Femei Slatina, Daniela Stana și nou apăruta peste noapte din jobenul Organizației PNL Scornicești, Ileana – Corina Ciaușescu. Curat-murdar aranjamentul făcut. Pe două posturi urmau să se lupte patru persoane, dintre care numai două aveau sprijinul total al fracțiunii Voiculescu – Știrbu.

Înțelegând acest lucru, Elena Iotu și-a retras candidatura și a solicitat ca voturile ce urma să le primească să îi fie acordate candidatei de la Balș, Daniela Stana. Așa cum era de așteptat, rezultatul votului a hotărât ca Luminița Popescu să obțină funcția de președinte, de altfel fiind și singura candidată, iar cele două prim-vicepreședinte să fie protejata sa, Bobeică Salomia, și protejata lui Liviu Voiculescu – Ileana – Corina Ciaușescu.

Ceea ce s-a întâmplat ieri la Consiliul Județean a produs o ruptură totală între Organizația Balș, împreună cu organizațiile din jurul Balșului și organizația județeană. Din nou s-a dovedit că respectul față de cei care muncesc în PNL din partea conducerii este zero.

Suntem curioși să vedem dacă președintele interimar Liviu Voiculescu își va mai menține încă o promisiune, aceea ca președinția organizației municipiului Slatina să îi fie predată lui Gabriel Buliteanu, cel care în acest moment deține funcția de președinte al Organizației Oamenilor de Afaceri. Un semn de întrebare este cum se va face acest transfer de putere, pentru că acum, Sorin Țârcomnicu este președinte al Organizației Municipale.

Asupra acestui aspect vom reveni într-un material viitor.