A doua sau a treia zi după rezultatul dezastruos pe care Partidul ALDE l-a avut la alegerile europarlamentare, președintele Organizației Olt, Mihai Niță, a avut o întâlnire tensionată cu președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, chiar în biroul acestuia. Deputatul Mihai Niță a dorit să joace o carte pe care o considera un as scos din mânecă și i-a spus președintelui Marius Oprescu că el merge la București să îi ceară lui Tăriceanu ieșirea de la guvernare și ruperea relațiilor cu PSD, acest lucru urmând să fie făcut și la nivel local. Enervat foarte tare, președintele CJ, Marius Oprescu, nu a acceptat șantajul și i-a spus ca imediat toți membrii ALDE puși în funcții pe criterii de clientelă politică, începând de la subprefect, până la ultimul directoraș, să își prezinte demisiile.

Este de notorietate faptul că de foarte multe ori Marius Oprescu a afirmat în public că parteneriatul cu ALDE Olt nu a constat decât în punerea sau menținerea prietenilor președintelui Mihai Niță în diferite funcții bine plătite. Tot el a recunoscut că acceptă aceste jocuri ale lui Mihai Niță numai pentru faptul că principalii oameni ai PSD, infiltrați în ALDE, în speță fostul candidat PNL, Marius Bălașa, urmează să facă anumite jocuri pe scena politică pentru ca la alegerile locale PSD Slatina să câștige din nou fără probleme funcția de primar.

Revenind la solicitarea demisiilor, după o ședință de urgență cu o parte din cei numiți în funcții publice, deputatul Mihai Niță s-a întors spășit și a spus că în continuare va face un parteneriat bun cu PSD Olt, dar mai are câteva persoane în partid pe care trebuie să le mulțumească cu funcții publice.

Înțelegerea de repartizare a noi funcții publice pentru ALDE Olt urma să fie pusă în practică după ce se vota moțiunea de cenzură și bineînțeles, așa cum bănuiați și ați văzut, ALDE este doar un partid slugă al PSD.

Culmea că ieri, 18 iunie, trei persoane din ALDE Olt, recalcitrante și pe picior să părăsească partidul, au fost anunțate să își depună CV-urile, pentru că urmează să fie numite în funcția de consilier al unor secretari de stat , din diferite ministere. Cele trei persoane sunt următoarele: Gheorghe Udrescu – un om deosebit, care a muncit foarte mult pentru ca Mihai Niță să mai obțină un mandat de parlamentar și căruia pe rând i-au fost promise funcțiile de secretar de stat, de subprefect, de consilier ministerial, de director și multe altele. A doua persoană este fosta penelistă Elena Iotu – actuala președintă la nivel de județ a femeilor din ALDE și care a venit în partid cu aproximativ toată organizația municipală a femeilor din PNL, pentru că i-a fost promisă de către Mihai Niță funcția de secretar de stat, dar acest lucru nu s-a întâmplat și la fel ca și Udrescu, a visat pe rând că este inspector guvernamental, manager de proiect de unde urma să încaseze peste 20 mii de euro, dar întâmplarea a fost ca postul să fie obținut chiar de către fiica domnului președinte Mihai Niță, a mai fost inspector de mediu, în final fiind angajată la cabinetul deputatului Mihai Niță și forțată ca zilele trecute să își dea demisia în urma unui scandal cu puternice implicații la Primăria Colonești, cu nepoate primarului Nicolae Stan (asupra acestei afaceri din Primăria Colonești vom reveni cu lux de amănunte). Următoarea persoană este Mihai Cheroiu, venit de puțin timp în ALDE Olt, la rugămintea și prin prisma prieteniei pe care o are cu președintele Mihai Niță.

Până la următorul articol dorim să vă gândiți la câteva întrebări: Ce legătură de prietenie există între primarul comunei Studina, Marian Vasile, cel care este și vicepreședinte la Organizația PNL Olt și președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu? De ce Marius Oprescu dorește cu ardoare ca Marius Bălașa să candideze la viitoarele alegeri la funcția de primar al municipiului Slatina? Cine credeți că l-a luat pe Marius Bălașa la București, să îl prezinte unor lideri importanți din PNL?