DSC_0081

 

S.C. Compania de Apă Olt S.A., principalul operator regional pentru prestarea serviciului de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate din județul Olt a propus Adunării Generale a Acționarilor majorarea capitalului social al societății cu aport în numerar în valoare de aproximativ 5.500.000 de lei. Consiliul Județean Olt, Primăria Municipiului Slatina și primăriile orașelor Scornicești, Piatra Olt, Drăgănești Olt și Potcoava pot aloca, în baza unor hotărâri de consiliu, sumele de bani necesare.

S.C. Compania de Apă Olt S.A a făcut această solicitare acționarilor deoarece operatorul își va extinde activitatea și în localitățile Vișina, Izbiceni, Giuvărăști, Tia Mare, Rusănești, Fărcașele, Dobrosloveni, Bălteni, Perieți, Schitu, Băbiciu, Gostavățu, Scărișoara, Găneasa, Dăneasa, Șerbănești și Crâmpoia, comune care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Utilități Publice pentru Serviciul de Alimentare cu Apă și Canalizare.

Pentru că trebuie să respectăm legislația în vigoare, Compania de Apă Olt va avea cheltuieli destul de mari, după extinderea activității în cele 17 comune din județul Olt, constând în achiziționarea de echipamente de protecție, de utilaje, amenajarea punctelor de lucru și salarizarea personalului și  de aceea am solicitat Adunării Generale a Acționarilor o majorare de capital. Compania de Apă Olt se află deja în proces de extindere a ariei de operare prin înființarea de sedii secundare în orașul Balș și puncte de lucru în comunele Slătioara și Valea Mare. Atât aceste localități, cât și municipiile Slatina și Caracal, orașele Corabia, Piatra Olt, Drăgănești Olt, Scornicești și Potcoava vor beneficia de investiții în sistemele de alimentare cu apă și canalizare prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2016-2020, pentru care societatea asigură cofinanțarea”, a explicat Cătălin Ușurelu, directorul general al Companiei de Apă Olt.

Scopul Companiei de Apă Olt este acela de a oferi servicii de calitate și de a menține o bună relație cu utilizatorii. De 10 ani, Compania de Apă Olt este alături de comunitate!