Peste două zile, mai precis vineri, 1 septembrie 2017 (bine că nu este vineri, 13-zi cu ghinion) va fi predată ștafeta pentru funcția de director al Spitalului Județean de Urgență Slatina. Fosta directoare, Elena Vișan, a demisionat din funcție și în locul ei va fi numit tânărul politician Cătălin Rotea, în vârstă de 33 de ani.

Cătălin Rotea a avut în ultimii ani un parcurs tumultuos atât pe linie politică, dar și pe linia realizării profesionale. Membru PNL, s-a implicat total în politică și la un moment dat era speranța acestui partid în care toți aveau încredere. Calitatea de membru PNL i-a adus funcția de comisar șef la Garda de Mediu Olt și mai târziu, după intrarea la guvernare a PNL funcția de prefect al județului Olt. Odată cu schimbarea polului puterii, Cătălin Rotea a pierdut funcția de prefect și din cauza jocurilor de culise din Organizația PNL Olt și mai ales în urma unor discuții cu fostul primar al municipiului Slatina și ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, a trecut cu arme și bagaje în barca PSD.

Trecerea la PSD a fost răsplătită cu funcția de șef de cabinet în cadrul Ministerului de Finanțe, condus de Darius Vâlcov. Probabil că și acum Cătălin Rotea regretă faptul că a acceptat această funcție, care la adus pe holurile DNA în calitate de martor denunțător în procesul fostului ministru Darius Vâlcov. Despărțirea a fost una furtunoasă și la vremea respectivă au curs valuri de cerneală pe această temă. PSD Organizația Olt nu l-a aruncat la o parte ca pe o măsea stricată, deoarece cu toate problemele era un tânăr politician ce promitea mult. Așa că a fost numit șef la Serviciul de Evidența Populației, unde a stat în această funcție până ce Organizația PSD Olt a hotărât să îl arunce la alegerile locale trecute în lupta pentru fotoliul de primar al orașului Balș. Din păcate, cu toată susținerea politică și tinerețea sa, Cătălin Rotea a pierdut funcția de primar la numai câteva zeci de voturi în favoarea actualului primar Mădălin Teodosescu. A urmat o perioadă în care părea tras pe linie moartă, dar după câștigarea alegerilor parlamentare și formarea Guvernului PSD – ALDE, ,, Oltul puternic l-a trimis să ne reprezinte în funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

O nouă lovitură a primit și de aici, în momentul în care nu a vrut să își schimbe declarațiile date la DNA în favoarea lui Darius Vâlcov, care între timp a devenit sfetnicul de taină al președintelui PSD Liviu Dragnea și omul ce din umbră ce își bate joc prin programe fără niciun fel de valoare de România și de locuitorii ei.

Fără niciun fel de consultare a Organizației PSD Olt, la insistențele lui Darius Vâlcov, Cătălin Rotea a fost demis la ordinul lui Liviu Dragnea din această funcție. Niciun fel de explicație pentru această demitere nu a fost dată Organizației PSD Olt și la vremea respectivă a provocat mari tensiuni în interiorul partidului. Cam acesta este parcursul destul de sinuos al politicianului Cătălin Rotea, care urmează să ocupe funcția de director al SJU Slatina.

Este drept că o funcție de director la acest spital bate de departe atât în privința salariului, cât și a altor beneficii, chiar și funcția de primar al unui municipiu. Funcția de director implică o mare responsabilitate și mai ales zilnic este supusă la tot felul de tentații materiale și de ce nu unor presiuni politice.

SJU Slatina este o unitate extraordinar de complexă în care se manevrează sume de bani exorbitante. Asta lăsând la o parte scandalurile interne, dotarea precară și condițiile mizere în care sunt tratați pacienții. Să gestionezi o asemenea unitate este foarte greu și conform spuselor unui fost director, îți trebuie cel puțin șase luni de zile pentru a înțelege pe deplin o parte a mecanismului de funcționare.

Zilnic se va confrunta cu tot felul de probleme, începând de la șpaga pe care o percep medicii și asistentele, până la trucarea licitațiilor și aprovizionarea preferențială făcută de cei abilitați pentru această problemă.

Dacă în ultimul timp mass media din Olt a protejat puțin SJU Slatina se datorează numai faptului că fosta directoare Elena Vișan a știut să deschidă o linie de comunicare permanentă și a încercat chiar să facă ceva bun pentru unitate.

Cu tot sprijinul politic, Cătălin Rotea intră într-un viespar în care sunt foarte mulți trântori ce ling din borcanul cu miere al banului public. Tentațiile vor fi mari și suntem curioși cum vor începe să evolueze lucrurile spre bine și cum va reuși Cătălin Rotea să găsească o cale de comunicare cu angajații SJU care deja îl primesc cu ostilitate, chiar dacă nu arată pe față acest lucru. Deocamdată merită să-i dăm pe o perioadă de două – trei luni de zile un cec în alb, după care în mod sigur o să devină în cazul unor ,,deraieri o adevărată țintă.

13350295_1094927990546386_8015861918582348408_oBine ai venit, Cătălin Rotea, în această funcție!