Fostul viceprimar în timpul mandatului de primar al municipiului Slatina al lui Darius Vâlcov și totodată primar după ce acesta din urmă a ajuns senator încearcă să își toarne cenușă în cap și să obțină clemența instanței.

Azi, într-o nouă înfățișare în procesul ce vizează șpăgile primite de către Darius Vâlcov de la omul de afaceri Theodor Berna, în fața judecătorilor, Minel Prina a dat declarații ce te lasă pur și simplu siderat. El nu este vinovat! Doar a executat ordinele primite și el, personal, nu a primit nicio șpagă.

Declarațiile inițiale date în fața procurorilor DNA, atât de Minel Prina, cât și de restul inculpaților în acest dosar, au fost schimbate peste noapte și acum nimeni nu mai știe nimic concret, singurul vinovat fiind Darius Vâlcov! Deja fostul viceprimar are o condamnare de patru ani cu suspendare și nu are cum să scape de pușcărie. Indiferent ce va declara, pedeapsa o să fie pe măsura faptelor, pentru că fiecare trebuie să răspundă în fața legii. Lui o să îi fie adăugată și ,,coada” de patru ani.

Așa că este probabil ca următorul deceniu să îl petreacă în spatele gratiilor. Îți vine să plângi de mila lui Minel Prina, dacă nu ai ști ce individ periculos poate fi și ce avere colosală și-a făcut din banii de șpăgi! Niciodată din salariu de viceprimar nu ar fi reușit să își construiască un adevărat imperiu și să trăiască într-un lux exorbitant!

Când o să citiți declarația dată în fața judecătorilor, o să vedeți cum regretă tot ce a făcut, cât și faptul că nu și-a dat demisia din funcția de viceprimar atunci când a început afacerea ,,Tehnologica Radion”. Păi de ce, Nenicule, dacă ți-a fost teamă și acum regreți, ai mai candidat pentru funcția de primar al municipiului Slatina și ai continuat șmecheriile începute cu doi ani în urmă?

De fapt, la un asemenea individ nu ai ce să-i ceri și trebuie tratat ca o zdreanță! ,,I-am adus la cunoştinţă aceste probleme ( După ce primăria a semnat un contract de reabilitare a străzilor cu firma Tehnologica Radion condusă de Theodor Berna, la şase luni de la începerea lucrărilor, acestea au început să stagneze) domnului Vâlcov. Am cerut o întâlnire cu patronul Tehnologica, pe care nu-l ştiam atunci. Reprezentantul Tehnologică Radion mi-a spus că îi pare rău, că a făcut o promisiune şi că nu se poate ţine de ea, dar fără asigurarea mijloacelor tehnice şi umane de către şefi el nu poate să ducă la bun sfârşit acest contract. Am încercat să sensibilizez conducerea Tehnologică şi am cerut colegilor să verifice lucrările. Colegii au dat amenzi, dar acestea erau foarte mici, o picătură într-un ocean”–13908_1596519683895167_5158210379601031433_n “L-am sunat să văd la ce oră ajunge la primărie. I-am relatat problemele. Berna a promis că va rezolva problema. (…) Mi-a zis la plecare că urmează să se întâlnească şi cu primarul Vâlcov, dar nu ştiu dacă s-au întâlnit. După trei săptămâni, am primit un telefon de la Berna, care mi-a cerut să ne vedem. L-am primit în birou după două zile şi înainte de discuţie mi-a înaintat un bilet pe care scria că are o promisiune financiară pentru Darius Vâlcov şi nu poate să-l mai ajute cash şi mă întreba dacă putem să-i dăm o societate prin care să se achite de această promisiune. Am rămas suprins. Atunci am auzit de comisionul de 20 la sută din valoarea lucrărilor. După această întâlnire, m-am văzut cu Andrei Ramba (om de afaceri care deţinea mai multe firme – n.r.) şi i am cerut să ţină el legătură cu Berna. O să regret câte zile voi avea. Nu am primit nicio sumă de bani de la Berna pentru Vâlcov. Lângă primărie nu există un restaurant, aşa cum susţine Berna, în care ne-am fi întâlnit”– “Recunosc că i-am cerut lui Ramba să se întalnească cu Berna pentru o serie de tranzacţii, ca Vâlcov să obţină comisionul de 20 la sută, faptă pe care o voi regretă tot timpul. Suma în legătură cu comisionul de 20 la sută am avut reprezentarea că este mită” “În 2009, a venit Vâlcov de la Bucureşti şi la o întâlnire cu patru sau cinci persoane ne-a spus că i s-a impus de către fostul şef al PDL Vasile Blaga să facă lucrările din oraş cu o anumită firmă. Atunci, Vâlcov ne-a spus că a exclus propunerea, nefiind de acord cu ea. În 2015, mi-am dat demisia din toate funcţiile din cadrul Primăriei Slatina, lucru pe care ar fi trebuit să-l fac din 2009. Sunt foarte fericit şi împăcat cu mine că am făcut acest pas”