Nici nu a ajuns să se instaleze în biroul din primărie, amenajat cu jaluzele, draperii și mobilier chiar de către firma pe care o administrează, că deja se compară cu Napoleon. Președintele Pro România, filiala Balș, Silviu Pendiuc, s-a înălțat de la alegerile din septembrie, după aflarea rezultatului, mai ceva decât stâlpul de electricitate de unde fostul primar fura curent electric. Practic, pentru a-i ajunge la nas îți trebuie o prăjină lungă sau un pix ascuțit.

Povestea prin care Silviu Pendiuc a ajuns viceprimar, ceea ce nici în cele mai frumoase vise nu își închipuia, a început cu aproximativ o lună de zile înainte de alegeri.

Eu fiind un susținător și un prieten al actualului primar Cătălin Rotea m-am gândit la un artificiu prin care să putem contabiliza fiecare vot. Știam că la Balș există Pro România, știam că acest partid poate obținte undeva la 200 – 250 de voturi, fiind în pericol să nu intre nici în consiliul local. Atunci am gândit că aceste voturi nu trebuie pierdute și la nivel de conducere județeană a PSD și Pro România am propus ca la Balș să se meargă în alianță pe liste comune. Propunerea mea a fost ca PSD să ofere unul sau două locuri pe listele de consilieri locali reprezentanților Pro România.

După mai multe runde de negocieri, reprezentanții locali ai partidelor, Cătălin Rotea și Silviu Pendiuc, au bătut palma pentru alianță. Nici acum nu înțeleg cum Cătălin Rotea a putut să ofere trei locuri eligibile pe lista de consilieri locali și să promită postul de viceprimar lui Silviu Pendiuc. Aceste lucruri țin strict de bucătăria internă a celor doi și de aranjamentele politice.

Ceea ce deranjează foarte mult în această poveste, mai ales pe șeful de partid al lui Silviu Pendiuc, este schimbarea majoră apărută în comportamentul politic al acestuia. Practic, a început să se comporte în cadrul partidului ca un individ cu probleme grave de paranoia.

Acest băiețaș din cartierul Vîrtina își închipuie că este buricul orașului și deja a început să promită în stânga și dreapta posturi în administrația publică și acordare de lucrări de la primărie, bătând apropouri că trebuie să își recupereze cele peste două miliarde de lei vechi cheltuite în campania electorală.

O mai mare gogomănie decât afirmația cu banii cheltuiți nici că poate exista și doar un individ dus cu capul face asemenea afirmații. Doresc că îi amintesc că și în Slatina a fost cu ani în urmă cu viceprimar, tot cu un asemenea comportament, care în final a executat câțiva ani de închisoare.

Și îl sfătuiesc să se uite mai bine, chiar în familia sa, pentru a nu urma calea unchiului Tudor Pendiuc, fost primar al Piteștiului.