.

Astăzi, la conferința de presă organizată la sediul UNPR au participat secretarul de stat Emil Albotă, vicepreședintele Consiliului Jutețean Olt Pavel Berlinski și președintele Organizației de tineret Cosmin Ciorei.

Emil Albotă a abordat o temă privind proiectul „Primul loc de muncă”, proiect inițiat de UNPR. Conform declarațiilor, acest proiect se adresează tinerilor între 16 și 35 de ani, fără experiență în muncă și va fi susținut în primele 18 luni de către stat, angajatorul primind de la buget o sumă egală cu salariul de bază minim brut pe economie și scutirea de plata dărilor. Cei care angajează conform acestui proiect au obligația să mai mențină încă 18 luni pe cel angajat. Emil Albotă speră ca proiectul să intre în vigoare de la data de 1 ianuarie 2016.

În timpul Festivalului- Concurs de Caricatură și Umor „Oltenii și restu lumii” tinerii UNPR-iști, sub coordonarea lui Cosmin Ciorei, au făcut o acțiune stradală în care au împarțit trecătorilor sticluțe cu vin ce purtau eticheta „Mândru că sunt oltean”. Acest cadou a fost unul simbolic, sticluțele au fost decorate manual și nu s-a dorit să i se dea un iz politic. Întrebat de ziariști, ca locuitor al municipiului Slatina, dacă se simte reprezentat de deputatul PSD Emil Moț, prin activitatea pe care acesta o desfășoară în parlament, Emil Albotă a declarat: „cel mai bine ne reprezentăm noi, individual”. Pavel Berlinski și Cosmin Ciorei au fost mai tranșanți și au declarat „cu subiect si predicat” că nu se simt reprezentați.

Tot în timpul conferinei de presă, Emil Albotă a accentuat faptul că ultimele concursuri pentru alegerea inspectorilor școlari s-au desfașurat in condiții bune, fără nici un fel de tentă politică.  Pavel Belinski in cadrul conferintei a aratat  ca in judetul Olt,   cultura trebuie depolitizata, in functii fiind mentinute persoane care si-au dovedit capacitatile manageriale. Clik aici pentru vizualizarea declaratiei politice.

DSC05243