Nouă luni de haos medical, economic și social,
nouă luni de boală, frică, stres și chin pentru români.
Nouă luni de măsuri ineficiente, luate peste noapte, de lipsă de coerență în comunicare și acțiune la nivel național, de pasare a responsabilității către autoritățile locale, de jocuri politice mărunte și afaceri dubioase cu medicamente și materiale sanitare cu firmele „de casă”.

PSD propune o altfel de abordare!
„Planul Combatere a pandemiei COVID-19”, bazat pe implementarea unor măsuri rapide și o comunicare eficientă pentru prevenirea și combaterea acestei epidemii.

Scopul este să reducem transmiterea virusului și să protejăm persoanele vulnerabile, să asigurăm accesul la tratament atât pentru pacienții infectati, cat și pentru bolnavii cronici.

Consolidarea capacității de răspuns și coordonarea tuturor instituțiilor
Proiecția personalului medical
Comunicarea rapidă a rezultatelor testelor- minimum 48 de ore
Școlile vor funcționa în raport cu situația epidemiologica locală
Acordarea a minimum 72 de ore agențiilor economici pentru conformare, în caz de restricții
Instruirea personalului din instituțiile publice
Dezvoltarea de parteneriate cu autoritățile locale și agenții economici pentru implementarea măsurilor de bună practică care să limiteze transmitea virusului și să permită continuarea activității.

Prioritatea este consilierea și îndrumarea populației, si nu aplicarea de sancțiuni și măsuri coercitive excesive:

Extinderea testării în comunitate, tratarea tuturor persoanelor, indiferent de simptome, în locurile cu incidenta ridicată
Dezvoltarea unei aplicații informatice care să permită oricui a luat contact cu persoane bolnave, să beneficieze de testare
Încurajarea producției de medicamente autohtone și dispozitive medicale pentru diagnosticarea și tratarea COVID-19.

Nu putem recaștiga încrederea cetățenilor în autorități și personalul medical decât printr-o comunicare eficientă:

Înființarea, în 30 de zile, a Centrului de Comunicare Integrat COVID-19 de care vor raspunde Ministerul Sanatatii, Ministrul Administrației și Internelor, STS și SRI. Acesta va elabora și difuza mesaje și informari adaptate situației epidemiologic e.
Dezvoltarea site-ului COVID-19 România care va cuprinde informatii complete legate de evoluția pandemiei, la nivel național și global, măsuri de protecție sau pașii care trebuie urmati, în caz de îmbolnăvire sau contact cu persoane bolnave.
Înființarea unui call center cu numar unic la nivel national.

Acestea sunt câteva dintre măsurilor unui program complet și complex care ne va ajuta pe toți, medici, autorități și cetățeni să înțelegem mai bine acest virus, să actionam eficient si aplicat și sa luăm cele mai bune decizii pentru prevenirea răspândirii bolii și pentru salvarea bolnavilor.

Timp de 9 luni, noi și specialiștii din domeniu am vorbit degeaba, pentru că Guvernul PNL și președintele Iohannis au refuzat dialogul.
Acum vor vorbi și vor alege românii pentru că ei trebuie să se simtă în siguranță acasă, pe stradă, la școală sau la locul de muncă, în orașul, comuna sau țara lor!