Am urmărit cu mare interes evoluția politică a actualului deputat PSD Marius Iancu și pot să spun că a fost o alegere foarte bună, pentru a fi trimis în Parlamentul României să reprezinte interesele locuitorilor județului Olt și, de ce nu, ale locuitorilor întregii țări.

Încet, încet, a devenit unul dintre noii reprezentanți ai unei noi clase politice ce începe să prindă contur în România. Deputatul PSD Marius Iancu este membru în Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților și până acum a avut patru propuneri legislative inițiate, dintre care două au fost promulgate legi.

Un lucru extraordinar este faptul că zilnic, pe rețelele de socializare, deputatul are două, trei postări prin care ne ține la curent cu activitatea sa parlamentară, cât și cu activitatea pe care o desfășoară în teritoriu. Nicio întrebare sau comentariu ce îi este adresat la postări nu rămâne fără răspuns, în permanență existând o intercomunicare între cei care au avut încredere și i-au acordat votul și Marius Iancu.

Prezența sa în teritoriu este foarte vizibilă atât la întâlnirile politice, cât și la alte activități sau manifestații culturale, unde nu pierde prilejul de a sta de vorbă cu oamenii, pentru a le asculta doleanțele, părerile și pentru a primi sfaturi în ce privesc unele propuneri legislative pe care dorește să le inițieze. La fiecare sfârșit de săptămână este prezent la cabinetul parlamentar din municipiul Slatina, cât și la cel din orașul Scornicești, unde ține audiențe.

În ultimele zile, s-a tot discutat despre creșterea alarmantă a dobânzii ROBOR și o mare parte a populației nu a înțeles că acest lucru este o problemă strict dictată și stabilită de bănci. Pe contul său de socializare, deputatul Marius Iancu a făcut câteva precizări asupra acestui aspect, unde a explicat în termeni pe înțelesul tuturor: Măsurile benefice luate de Parlament și Guvern, care le-au adus românilor mai mulți bani în buzunare și au făcut ca România să înregistreze cifre record de creștere economică, tind să fie șterse acum de creșterea ratelor la bănci. Deciziile Guvernului nu au nicio legătură cu creșterea ROBOR care este o dobândă stabilită strict de bănci. Unele dintre ele sunt aceleași de pe lista băncilor care ani la rând au raportat profit zero, prezentată de Ministrul Finanțelor. Sunt băncile în război cu Guvernul, iar românii sunt victime sigure? Sunt aceleași bănci care au scos angajații în stradă în frunte cu managerii ca să protesteze împotriva Guvernului? Unde este Banca Națională a României? Unde este președintele României? De ce nu intervin în rezolvarea unei probleme care afectează milioane de români? Se încearcă pasarea acestei probleme la Guvern, dar tocmai politicile guvernului de creștere a veniturilor populației și de scădere a taxelor au asigurat o lichiditate mai mare în piață, ceea ce a favorizat o dobândă ROBOR mai mică. Dacă este o problemă cu lichiditățile, înseamnă că banii sunt mai scumpi și trebuie să crească și dobânzile plătite de bănci la depozitele populației. Parlamentul trebuie să verifice dacă cineva încearcă să manipuleze piața. Relația dintre autoritățile statului și băncile comerciale din România trebuie să fie una de colaborare, bazată pe onestitate reciprocă, iar onestitatea băncilor înseamnă declararea profitului real obținut în România și respect față de românii care au credite sau depozite. La cererea Guvernului, BNR a injectat , în piață, suma de 9,3 miliarde de lei pentru a asigura lichiditate. ROBOR a rămas, însă, la fel ceea ce înseamnă că băncile au mințit când au dat vina pe Guvern că a retras dividendele de la companiile de stat și a scăzut lichiditatea. Guvernul a retras dividende de 2 miliarde de lei, iar BNR a injectat 9 miliarde de lei. BNR care este responsabilă cu politica monetară a țării și trebuie să supravegheze sistemul bancar a închis din nou ochii și a lăsat băncile să își bată joc de banii românilor. 18739816_1897038190538702_5555823069906223628_n