Nu am fost și nici nu voi fi un fan Marius Bălașa, cu atât mai puțin un potențial votant al acestui individ. Însă acum, în actuala conjunctură politică din municipiul Slatina, odată cu lansarea unor candidați la funcția de primar, se pune marea întrebare: ,,Ce face Marius Bălașa?”.

La alegerile trecute, Marius Bălașa, cu ajutorul PNL, care nu era pe val, a capacitat peste nouă mii de voturi și a fost la un pas să câștige funcția de primar, dacă nu se preta să primească ,,doza de șoc” ce îi asigura vreo patru ani de viață de nabab, plus o funcție publică bine plătită. Dacă excludem vreo patru mii de voturi venite pe linie de partid, Marius Bălașa are un bazin electoral de minimum cinci mii de voturi, suficient pentru a putea să încerce o nouă candidatură la funcția de primar.

Exceptând articolele scrise și publicate de ziarul ȚINTA, nimeni altcineva nu a încercat să facă o analiză pertinentă și să arate adevărul. Știm despre toate discuțiile purtate pe plan politic de către Marius Bălașa și în acest moment putem să spunem:

,,Niciodată fostul meu adversar din campania trecută, Marius Bălașa, nu va deveni membru PSD și nici nu voi accepta ca el să fie alături de mine în viitoarea campanie electorală, chiar și din umbră, așa cum se vehiculează în unele medii. Marius Bălașa nu are loc în echipa PSD!” (primarul municipiului Slatina, Emil Moț)

,,Vreau să precizez pe această cale că în PNL Olt două persoane niciodată nu vor reveni, indiferent dacă forțe oculte doresc acest lucru. Marius Bălașa și Elena Iotu sunt pentru PNL Olt, mai ales pentru Organizația Municipală Slatina, persoane non-grata. Nu avem nevoie de ajutorul lor și orice colaborare este exlusă! Pentru ei, PNL Olt a devenit o Fata Morgana, pe care nu o văd decât în visurile lor.” (Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt)

,,Am încercat să-l contactez pe Marius Bălașa în ultimul timp și după multe insitențe am discutat cu el. Am înțeles că vrea să candideze la funcția de primar al municipiului Slatina și este în discuții cu unii lideri din PNL Olt. Oferta mea a fost să vină lângă noi, în partidul PRO România și să facă echipă cu candidatul nostru la funcția de primar al municipiului Slatina, Dan Silvian. Refuzul a fost categoric.mai mult de atât nu îi putem oferi și chiar dacă Marius Bălașa poate capacita câteva mii de voturi, dacă nu vrea să facă echipă, nu îl putem obliga.” (deputat PRO România, Mihai Niță)

,,Din câte știu, Marius Bălașa și-a dat demisia din ALDE doar prin mass media. Eu consider că este un om foarte cunoscut și poate intra în lupta pentru fotoliul de primar al municipiului Slatina cu șanse foarte mari. Din punctul meu de vedere este singurul candidat care poate, cu o susținere politică bună și o campanie electorală adaptată actualelor condiții să îi pună probleme primarului PSD, Emil Moț. Nu am purtat încă o discuție cu Marius Bălașa, dar este una dintre persoanele care poate candida din partea partidului nostru.” (președintele ALDE Olt, Ioan Ciugulea)

În această situație în care organizațiile PSD și PNL nu vor să aibă un membru de calibrul lui Marius Bălașa, Pro România având candidatul propriu, singurul partid în care încă își poate dovedi valoarea este pentru Marius Bălașa, ALDE.

O eventuală candidatură a lui Marius Bălașa, plasat în sondajele actuale ale PSD pe poziția trei în intenția de vot, după Emil Moț și Gabriel Dima Buliteanu, în condiția în care Buliteanu încă nu și-a anunțat o candidatură, îl face principalul opozant. De aici până la a obține votul locuitorilor municipiului Slatina pentru funcția de primar, nu mai este decât un pas.

Suntem curioși dacă Marius Bălașa are curajul să intre din nou în luptă sau dacă va fi aruncat la pubela de gunoi a istoriei politice, rămânând cu anatema unui candidat care s-a vândut atât el, cât și partidul, pe câțiva arginți.