20171109_175201

După luni de zile în care Organizația ALDE Slatina a fiert ca o ciorbă de potroace la foc mic, zilele acestea membrii simpli au băgat mai multe lemne și oala a dat în foc. Un lucru este clar – veșnicul și eternul candidat la funcția de primar și omul care în urma politicii a stat doar în locuri călduțe, Cristian Bircea, nu mai este dorit de organiație. Nu doar că nu mai este este dorit în funcția de președinte, ci se vrea excluderea lui din partid și automat pierdierea funcției de consilier municipal. În aceeași situație se află și fostul primar Mihaela Stana, acum ocupanta unei funcții bine plătite de director de marketing în cadrul unei subunități a primăriei.

,,Ne-am săturat de ifosele acestor doi așa-ziși membri ALDE, care nu fac nimic altceva decât jocurile murdare ale PSD. Puțini știți că Mihaela Stana, în urma tragerii la sorți a locurilor de pe lista de consilieri municipali, era ocupanta locului 17. Văzând acest lucru Cristi Bircea, candidatul nostru la funcția de primar, a spus că dacă Mihaela Stana nu vine pe listă pe un loc eligibil, el nu mai candidează și ne lasă cu curul în baltă. Trecând peste dorința organizației de a fi păstrate locurile trase la sorți, conducerea partidului, mai precis Mihai Niță și Ioan Ciugulea, au modificat listele cum i-a convenit lui Cristian Bircea și apropiatei acestuia, domnișoara Mihaela Stana. Nu vreau să vorbesc cu răutate, și nici nu mă interesează relațiile, fie ele cu conotație politică sau sexuală a celor doi, dar nu mai putem să acceptăm să fim conduși de asemenea oameni duplicitari. – este declarația unui important membru ALDE, care ne-a rugat să-i păstrăm anonimatul.

Revolta organizației vine pe fondul unor nemulțumiri mai vechi și de nenumărate ori chiar în ședințe s-a cerut ca cei doi să prezinte rapoarte de activitate cu privire la activitatea lor de consilieri municipali. Scandalul nu-l vizează doar pe Cristian Bircea, care își dorește funcția de președinte al Organizației Municipale Slatina pentru a se pune la adăpost atât el, cât și Mihaela Stana, ci și pe Alexandru Măceșanu – un alt politruc de mare marcă.

Acesta își dorește și el funcția de președinte pentru a-i pune la colț pe cei doi și pentru a aduce la conducerea organizației municipale oameni care să-i susțină candidatura pentru funcția de primar la viitoarele alegeri.

Acest scandal în plan local se intersectează și cu scandalul schimbării din funcție a vicepreședintelui Consiliului Județean, Ioan Ciugulea. Putem spune că Organizația ALDE Olt este asemeni unui stup plin de trântori, un stup unde regina a murit și albinele lucrătoare au roit.

Cei doi candidați la funcția de președinte – Bircea și Măceșanu, așa cum susține cea mai mai mare parte a membrilor ALDE, nu sunt decât doi oportuniști. Faptul că alegerile ce trebuiau să aibă loc acum două zile au fost amânate le dă o speranță că vor reuși să se organizeze, să găsească în interiorul organizației un candidat tânăr, pe care să îl susțină în confruntarea ce urmează a avea loc.

Pe această cale vrem să îi transmitem lui Alexandru Măceșanu un mesaj din partea doamnei G.: ,,Îi mulțumesc mult pentru faptul că <m-a angajat> contabilă la mediu și țin să îi spun că lenjeria albastră de pe pat, care îi plăcea așa mult, am aruncat-o la gunoi.