De când și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al municipiului Caracal, fostul viceprimar pesedist Octavian Stănescu a început să se creadă o nouă minune a orașului. Cu de la sine putere și fără ca cei din conducerea județeană a partidului să își dea girul, fostul viceprimar a început să facă o serie de acțiuni care în fapt vizau doar propriul lui interes.

Analizând ultimele date, cât și zvonurile care au început să se adeverească într-o proporție foarte mare, am descoperit că Toto (să știți că nu este vorba despre cățelul fetiței Dorothy, din povestirea ,,Vrăjitorul din Oz”), cu ajutorul finanțatorului Dan Ciocan, încearcă să practice un șantaj pe față la adresa organizației PSD.

Puțini știu că un partid pe care trebuie să îl întreții într-un municipiu îți face în buzunar o gaură de aproximativ 6000 – 7000 de lei lunar. Acești bani sunt plătiți de obicei de către șeful formațiunii, cel care are și cel mai mare interes politic și administrativ. De când a pierdut funcția de viceprimar, Toto a îngroșat rândurile șomerilor și conform spuselor sale nu are altă sursă de venit decât salariul soției. Pentru modul în care a reușit ca din singurul venit să țină un partid și totodată aproape să își termine lucrările la vila sa impunătoare, candidatul pentru funcția de primar ar trebui să fie luat consultant în Ministerul de Finanțe.

Trecând peste aceste aspecte, putem să vă spunem că în urmă cu câteva zile președintele partidului, Victor Ponta, la o întâlnire, la București, i-a reamintit verde în față că cel care conduce Organizația Pro România la Olt este deputatul Mihai Niță și nimic nu trebuie negociat în organizațiile locale fără cunoștința și avizul acestuia. Așa că negocierea alianței pe plan local dintre Toto și ALDE a murit înainte de a se naște, iar venirea în partid a finanțatorului din umbră nu se poate face decât cu aprobarea deputatului.

Mâine, la sediul central al partidului din municipiul Slatina, va avea loc o conferință de presă, la care va fi prezent și Octavian Stănescu, care va trebui să răspundă la unele întrebări privind jocurile politice pe care le face în Caracal, doar din dorința de a ajunge din nou viceprimar.