💧Compania de Apă Olt face apel către beneficiarii serviciilor de alimentare cu apă din municipiile, orașele și comunele județului Olt, să folosească apa din rețeaua publică numai pentru consumul casnic❗

⛔Apa din rețeaua publică de alimentare cu apă nu se foloseste pentru a uda grădina, gazonul, pentru umplerea bazinelor și piscinelor.

📃Aceast lucru este prevăzut și în contractul încheiat între Compania de Apă Olt și clienți, dar și la art. 229 din Ordinul nr.88/2007 al ANRSC.

🌊Consumul exagerat de apă duce la scaderea debitului, iar Compania de Apă Olt nu mai poate asigura furnizarea serviciului de alimentare cu apă în parametrii normali.

❗Pot să apară:

⬇️fluctuatii de presiune;

⬇️oprirea frecventă a alimentării cu apă;

⬇️modificări ale turbidității apei.

🚰 ALIMENTAREA CU APĂ POATE FI OPRITĂ, NOAPTEA❗

CĂTĂLIN UȘURELU, director general Compania de Apă Olt:
„Situația în care ne aflăm este îngrijorătoare pentru că, deși cu aceste probleme ne confruntăm în fiecare vară, nu s-a întâmplat până acum să fim la un pas de a asista furnizarea serviciului de alimentare cu apă, noaptea.
Sunt operatori de apă din țară care au luat și această măsură.
În acest moment, avem 75 de foraje de apă în funcțiune, în Slatina, cele mai multe din ultimii ani, functionam la capacitate maximă, dar consumul este foarte mare.
A crescut cu peste 50% față de lunile de iarnă și primăvară, mai ales noaptea.
De aceea, am trimis echipe în teren, după amiaza și seara pentru a preveni furturile de apă și utilizarea apei din rețeaua publică pentru alte activități.
Trebuie să fim cu toții responsabili, să înțelegem că trebuie să protejăm resursele de apă și să ne gândim că, dacă noi consumăm nejustificat apa potabilă, alți cetățeni pot fi afectați.
Noi investim în modernizarea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă din municipiile, orașele și comunele unde suntem prezenti, dar nu trebuie să uităm că resursele de apă nu sunt nelimitate și că trebuie să consumăm apă, nu să o risipim.
Este responsabilitatea noastră, pentru că noi toti facem parte din comunitate!”