Clubul Soroptimist International Slatina continuă și anul acesta școlar seria de activități dedicate educării generale a tinerilor pentru o viață sănătoasă și  pentru prevenirea sarcinilor la minore. Clubul desfășoară aceste activități în cadrul unui proiect desfășurat în parteneriat cu clubul prieten Arendal-Grimstadt, din Norvegia. Din echipa de specialiști face parte medicul specialist Doina Deaconu și psihologul Camelia Tița.

Acest proiect este dedicat educației tinerelor și tinerilor din școli, psihologii școlari fiind implicați în aceste activități și contribuind la buna desfășurare a proiectului, datorită expertizei de specialitate a acestora și, totodată, prin cunoașterea elevilor din respectivele școli. Conferințele sunt interactive, astfel că elevii își lămuresc multe probleme, deoarece primesc inclusiv consiliere privată atunci când situațiile o impun. Aceste consultări sunt oferite gratuit de către specialiștii implicați în proiect.

După activitatea desfășurată în octombrie la Școala Gimnazială nr.3 Slatina, marți Clubul Soroptimist International Slatina a desfășurat o astfel de activitate la Școala Gimnazială Strejești, urmând ca săptămâna viitoare să se continue activitatea în mediul rural, la Școala Gimnazială Colonești.

Cei nouăzeci de elevi prezenți au purtat discuții libere despre probleme specifice vârstei, sexualitate, despre dezvoltare fizică, mentală și emoțională la această vârstă, despre imaginea de sine, atitudine, comunicare, respect și discuții purtate separat pe grupuri –fete-băieți.

Activitățile desfășurate de către specialiști au, de asemenea, și o altă componentă, și anume educația  pentru viață a tinerilor, inclusiv scăderea numărului de mame minore și a abandonului de copii născuți de către fetele minore, printr-o corectă informare a tinerelor, dar și a tinerilor. Pentru aceasta, clubul soroptimist colaborează cu toate autoritățile abilitate, ca să informeze și să conștientizeze tinerele asupra tuturor aspectelor ce țin de posibile nașteri la fetele minore, dar și de protecția oferită de legislația românească în domeniu. Conștientizarea în toate aceste domenii este foarte importantă pentru prevenirea situațiilor dificile la care este expusă o minoră atunci când este gravidă și care va trebui să se acomodeze cu starea de sănătate foarte specială din perioada gravidiei și pe de altă  parte când va trebui să se confrunte cu propria familie, școală și în general societatea, cu atât mai mult cu cât în România există vechi mentalități în ceea ce privește nașterile rezultate din afara căsătoriei.

Clubul a desfășurat activități în școli la  care au participat și mame minore, care au împărtășit din experiența lor celorlalți participanți la conferință.

În cadrul acestor  conferințe au participat și cadrele didactice, consilieri educativi, precum și  cadre medicale ale liceului, sporind astfel atenția elevilor asupra temelor propuse. De fiecare dată, la aceste conferințe participă și membrele clubului SI Slatina, în calitate de organizator al conferinței.