Conform Dex, orbetele este un mamifer din ordinul rozătoarelor, asemănător cu cârtița, care trăiește sub pământ. Mergând mai departe, tot în Dex vedem că orbetele poate fi un derbedeu, lepădătură, lichea, netrebnic, pușlama, scârnăvie sau secătură. Cam așa ceva sunt câteva lichele din orașul Balș, târfulițe nu numai politice, cărora nu prea le place nimic din ceea ce a realizat actualul primar Cătălin Rotea.

Aceste lichele, fie că se ascund sub nume false pe conturile de socializare, fie că au tupeul să își arate fața și să comenteze despre tot ceea ce se întâmplă în bine. O târfuliță care pe timpul lui Medelin se ocupa de fântânile arteziene, adică i-o freca și măsura înălțimea la care țâșnea, nu apa, apare din când în când cu comentarii prin care arată cât de nostalgică poate fi pentru pompița fostului primar.

O altă hahaleră care se ascunde sub un nume fals, un anume Vlad Roibu, tot o sugativă a pompiței lui Medelin, caută să dezinformeze și să arunce cu noroi în actuala conducere a orașului. Nu mai vorbim de Cruella deVil, care poate fi considerată una dintre cele mai mari târfe feminine din istoria județului Olt, care din umbră încearcă să își pregătească viitoarea candidatură la Primăria Balș.

Toți sunt bărbați și femei fără niciun fel de valoare, nici cel puțin istorică pentru orașul Balș, care sub mandatul primarului Cătălin Rotea a început adevărata schimbare.

Acești idioți au fost în stare să arunce cu noroi în ultimele zile asupra uneia dintre cele mai mari realizări ce s-a făcut în ultimii ani în Balș. Am fost una dintre persoanele ținute la curent cu evoluția discuțiilor între firma Hengst Filtration și Cătălin Rotea, cu privire la deschiderea unei noi filiale exact în orașul de pe Olteț, care în ultimă fază va avea în jur de cinci sute de angajați. O adevărată gură de oxigen pentru un oraș ținut în beznă ani de zile de către fostul primar Mădălin Teodosescu și orbeții din jurul său, care acum nu suportă să vadă lumina zilei. Ei sunt pricepuți la toate: să fure curent din rețeaua publică, să fure apă plătită de toți locuitorii orașului, să întrețină prin populare cu broaște fântânile arteziene, să supraevalueze cu trei sute la sută lucrările pe fonduri europene și guvernamentale și să creadă că anul viitor vor reuși să obțină pentru orbeții candidați din partea PNL un rezultat mai bun decât sub genunchiul unei broaște șchioape.

Cineva mi-a spus că nu merită să le mai dau atenție acestor frustrați politic și madmoazele aflate la menopauză, dar care încearcă cu ajutorul unui vibrator politic să se excite în lipsa eșecurilor din patul conjugal.

Societatea care a cumpărat activele fostului IAC va începe în scurt timp activitatea în oraș și locurile de muncă vor fi create. Posibilitatea pentru locuitorii din Balș de a ajunge să lucreze în această fabrică este foarte mare și garantăm că angajările nu vor fi făcute decât în funcție de pregătirea, aptitudidnile și cunoștințele fiecărei persoane. Nicio unitate privată nu angajează persoane ce nu corespund posturilor vacante. Nici o unitate privată nu angajează persoane care nu au pregătirea necesară sau care nu sunt dispuse să urmeze cursuri în domeniul respectiv. Lista pentru angajări este deschisă și totul depinde de pregătirea profesională a celor care solicită anumite posturi. Pentru locuitorii orașului au fost puse la dispoziție toate metodele prin care pot fi trimise C.V. -urile și solicitările de angajare.

Pentru orbeții lui Medelin avem o recomandare – ,,Băgați capul între picioare, nu ale voastre, ci ale fostului primar! Poate reușiți să-i revigorați fântânița!”

George Radu