Întreaga țară este într-o situație dramatică din cauza infectărilor tot mai multe, pe zi ce trece, cu virusul Covid. Nici Oltul nu este ocolit și situația devine critică de la o zi la alta, ajungând la un număr de 3841 de infectări de la începutul pandemiei, azi fiind înregistrate 68 de noi cazuri și un deces. Multe localități se află în scenariul roșu, iar pentru Slatina acest lucru este doar o chestiune de zile.

O situație cu adevărat dramatică este la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde de câteva zile medicamentele extrem de necesare în tratarea pacienților care suferă de Covid – Tocilizumab și Remdesivir – aproape că nu mai există. În jurul orelor 13, în spital se aflau 80 de pacienți confirmați și încă 12 suspecți. Pe Terapie intensivă sunt internate 10 persoane. Indiferent câte eforturi fac medicii și asistentele ce lucrează în cadrul spitalului, pentru a ține în frâu situația, fără un ajutor din partea Ministerului Sănătății, este foarte greu.

Necesarul de medicamente este vital, mai ales pentru pacienții internați la Terapie intensivă, care au nevoie de două flacoane zilnic de Tocilizumab. Practic, necesarul de cele două medicamente ar fi în jur de 300 de fiole, respectiv 360 de flacoane pentru ca tratamentul să poată fi aplicat în parametrii maximali. Din nefericire, toate demersurile managerului Dan Stana și ale directorului medical – doctorul Radu Ene, nu s-au concretizat decât în 75 de flacoane de Tocilizumab și 33 de flacoane de Remdesivir.

Aceste aspecte regretabile se întâmplă în timp ce conducerea PNL Olt nu este interesată decât de alegerile parlamentare ce urmează să se desfășoare la începutul lunii decembrie. Cei doi indivizi lipsiți de orice scrupule, pentru că nu îi putem numi altfel, președintele partidului, Liviu Voiculescu și deputatul Gigel Știrbu, sunt dezinteresați total de soarta locuitorilor județului. Cei doi – un fost popă de țară ajuns deputat și un administrator de cazinouri ce se dorește senator – nu știu nimic altceva decât să vină la ușa dumneavoastră și să vă cerșească votul pentru ca lor să le fie bine în Parlamentul României timp de patru ani de zile. Dacă pe deputatul Gigel Știrbu îl înțelegem, pentru că nu este decât un păduche politic ce a reușit să se lipească în permanență de ouțele celor aflați la putere, nu același lucru îl putem spune despre Liviu Voiculescu.

Știm cu toții că Liviu Voiculescu a dorit să ajungă primar al municipiului Slatina, investind în campania electorală peste un milion de euro. Banii sunt ai lui și nu ne interesează ce a făcut cu ei, dar ne întrebăm cum poate un om care a venit cu promisiuni în fața slătinenilor să îi trateze acum cu atâta indiferență.

PNL este la putere și cei doi se sparg în figuri pe rețelele de socializare, postând fotografii în care apar alături de primul ministru Ludovic Orban și alți oameni importanți din conducerea țării. Acest lucru arată clar gradul de incultură politică al celor doi indivizi lipsiți de etică și de morală. Amândoi știu despre această criză, dar nu au încercat ca prin relațiile la nivel politic și de ministere cu care se laudă, să aducă cel puțin jumătate din cantitatea de medicamente necesară bolnavilor. Nu este prea mult dacă spunem că și ei sunt părtași la genocidul pe care îl provoacă în țară președintele Klaus Johannis și guvernanții PNL, numai pentru a putea să facă alegeri în decembrie.

Nu contează câți români vor muri până în decembrie și câți vor muri după alegerile din decembrie, ei vor doar puterea absolută și să guverneze România în propriul interes. Până atunci, când îl vedeți pe stradă pe Liviu Voiculescu sau pe Gigel Știrbu, scoteți-vă masca și scuipați-i direct în ochi! Asta merită asemenea indivizi josnici!