Incitați de un maidanez ajuns într-o cușcă din Parlamentul României, o serie de membri PNL s-au trezit că vor să candideze la funcția de primar al municipiului Slatina. Cu toate că au avut timp o lună de zile pentru a-și depune dosarele și a-și anunța intenția de a candida la primărie, doar două persoane s-au înscris în competiția internă. Este vorba despre omul de afaceri Gabriel Dima Buliteanu și tânărul Ionuț Comănescu, un personaj care până în acest moment nu a reușit să aibă o carte de muncă. Nu ne interesează acum ce fac cei doi membri PNL, care în timpul somului se visează cum stau pe fotoliul de primar. Nu ne interesează modul în care cei doi încearcă să își facă o campanie electorală internă, cât și externă în rândul locuitorilor municipiului Slatina.

Ne interesează acel maidanez ajuns acum o jigodie politică ce cu colții tociți mai reușește din când în când să agite haita de cățelandri cu dinți de lapte din PNL Olt. Zilele acestui maidanez sunt deja numărate și peste doi ani de zile nu va mai fi decât o jigodie bolnavă de râie, care încearcă să cerșească un os la cei care vor fi dulăii de care trebuie să te temi.

Aceste voci, care se ridică acum, spunând că sunt mai bune decât cei doi candidați înscriși în cursă, sunt oameni de nimic, care niciodată nu au știut să facă politică adevărată și în permanență au profitat de lucruri conjuncturale pentru a ajunge în funcții plătite din banii publici. Lichele simple, lipsite de curaj și mai ales lipsite de conștiință și rușine! Lichele ce nu sunt în stare să intre într-o competiție și cărora le este teamă de faptul că un sondaj de opinie le arată adevărata lor valoare: un zero absolut!

Revenind la ceea ce se întâmplă în acest moment în Organizația PNL Olt, referitor la intenția de a candida la fotoliul de primar al municipiului Slatina, a celor doi membri, Gabriel Dima Buliteanu și Ionuț Comănescu, am solicitat un punct de vedere al președintelui Liviu Voiculescu: ,, Conform sarcinilor trasate de la Centru, la sfârșitul anului trecut toți membrii de partid din organizațiile municipale care voiau să se înscrie într-o competiție pentru desemnarea celui mai bun candidat la funcția de primar, au avut timp o lună de zile. Din Organizația Olt, la acel moment, în afară de cei doi competitori nimeni nu a dorit să își arate intenția și să intre în cursă. Acum orice discuție este tardivă și chiar dacă există așa-ziși nemulțumiți, eu îi rog să respecte prevederile statutului și regulamentul partidului și să participe alături de colegii lor la toate acțiunile. În luna martie vom face un sondaj de opinie cu o firmă specializată, un sondaj care va fi foarte corect și vom vedea cum se poziționează cei doi competitori în opțiunile de vot ale slătinenilor, cât și ca notorietate. Țin să repet că dacă niciunul dintre cei doi nu va obține un procent de peste 20 sau cel puțin foarte apropiat de 20, PNL Olt nu va risca să piardă din nou Primăria Municipiului Slatina. Avem posibilitatea ca la viitoarele alegeri locale, pe fondul nerealizărilor actualului primar al municipiului Slatina, Emil Moț, ajutați de trendul ascendent al partidului și mai ales având o echipă competitivă, să câștigăm fotoliul de primar. Pentru aceasta ne trebuie un om bine definit din toate punctele de vedere, un bun politician, cu multe realizări personale, un om cu charismă și bine pregătit din punct de vedere administrativ. Rezultatele sondajului vor fi supuse dezbaterii Biroului Municipal al partidului și împreună vom lua o hptărâre pentru a porni lupta. Dacă cei doi nu se vor califica în această competiție, atunci eu, prin prisma funcției de președinte de partid, cât și întreaga conducere municipală, trebuie să găsim un nou candidat care să corespundă cerințelor masei de alegători. Vreau să repet că nu am niciun fel de aranjament cu niciunul dintre cei doi potențiali candidați și că sondajul de opinie va fi cel mai corect care s-a realizat până acum în municipiul Slatina. Sunt un om devotat politicii PNL, sunt un om de echipă, care știu să îmi respect colegii, dar sunt un om gata oricând să lupte împotriva a ceea ce se întâmplă în acest moment în România.”

Frumos, dar încă mai sunt unele semne de întrebare!