FB_IMG_1518701029792 (1)FB_IMG_151870113551320180215_153517FB_IMG_1518701053635

Pe Laura am întâlnit-o întâmplător și nu am putut să nu remarc la ea culoarea de un albastru pur a ochilor, ochi ce sunt ca un simbol pentru mare și albastrul pur al cerului munților. Chiar dacă pare delicată ca o floare de gențiană, Laura este o tânără puternică , ce știe ce vrea de la viață. Albastrul ochilor ei simbolizează libertatea oamenilor adevărați și a celor ce se gândesc la viitor. Este personificarea frumuseții feminine și a tinerei politiciene, care știe ce vrea și mai ales își dorește atât pentru ea, cât și pentru alți tineri un viitor mai bun. Chiar dacă are o vârstă de numai 20 de ani, este implicată în viața politică de câțiva ani, fiindcă a înțeles că nu trebuie să stea pe margine și doar să comenteze. I-am adresat câteva întrebări simple, în care am dorit ca răspunsurile ei să fie sincere și să reprezinte gândirea tinerilor din România.

Mai intai, spune-ne despre tine. Cine este Laura Baboi?

Sunt o tânără ca multe altele din România și visez la un viitor mai bun, în care să ne putem afirma pe competențe și inteligență. Laura Baboi este o fostă elevă a Colegiului Național „Radu Greceanu” și actualmente studentă în cadrul Facultății de Litere, Specializarea Română-Engleză, Pitești. De-a lungul timpului, am fost implicată în mai multe programe de voluntariat, care m-au făcut să conștientizez că România are nevoie din ce în ce mai mult de ajutorul tinerilor. Consider că pot să pun și eu o pietricică la temelia unui nou viitor al României.

Când si de ce ai ales PNL?

Totul a început în vara anului 2014. Prin prisma unor cunoștinte și prieteni, am ajuns în Partidul Național Liberal Slatina, în organizația CEL(Clubul Elevilor Liberali), unde, ușor am început să prind drag de acest partid și de tot ceea ce se întâmplă în jurul lui. Dezvoltarea mea a constat în punerea în practică a ideilor în diferite acțiuni practicate de elevi. Aici m-am regăsit într-o echipă formidabilă.

Ce înseamnă PNL pentru tine?

De când m-am înscris în acest partid, am început să mă dezvolt pe mine ca om, ca personalitate. Am găsit oameni care m-au ajutat, sprijinit și înțeles. Pentru mine, PNL-ul în sine a devenit o familie. O familie în care, bineînțeles, se mai găsesc și contradicții, însă la final și în ciuda tuturor obstacolelor, rămâne o familie unită.

Ai menționat anterior că România are nevoie de mai multă implicare din partea tinerilor. Crezi că aceștia nu se implică?

România poate fi colorată și conturată frumos. Nu spun că nu se implică, dar cred că nu o fac suficient. La un moment dat, am observat ca aripile lor sunt tăiate și că nu se pot dezvolta frumos. Unii aleg să plece, pentru un trai mai bun, în loc să stea să lupte pentru țara noastră. Au nevoie de un mic impuls pentru a reacționa.

Ce rol ai în Organizația PNL Scornicești?

În Organizația Scornicești am activat ca membru TNL. În momentul de față, sunt mândră să pot spune că fac parte din Biroul OFL Scornicești, ocupând funcția de prim-vicepreședinte.

Organizația OFL Scornicești este recent înființată. Crezi că va rămâne acolo unde își propune?

Desigur. Sunt absolut convisă că vom ajunge departe. Femeile din Scornicești sunt niște femei minunate și puternice. Organizația în sine a devenit foarte puternică datorita lor încă de la început. Vă asigur că veți auzi de noi foarte des și vă voi demonstra că pentru a crea ceva uimitor este nevoie de unitate, pasiune și înțelegere. Aceste trei elemente se găsesc atât în OFL Scornicești, cât și în întregul PNL.