DSC_0271 DSC_0276 DSC_0278 DSC_0281 DSC_0289 DSC_0302 DSC_0305 DSC_0307 DSC_0313

Azi, comuna olteană a fost teatrul unei revolte populare de mari proporții. Totul a început joia trecută, când primarul în funcție, pesedistul Dumitru – Dănuț Matei l-a chemat la ordin pe viceprimarul Marin Matei, și el tot pesedist și i-a spus clar că îi va ridica în următoarea ședință sprijinul politic și nu îl mai vrea nici viceprimar și nici consilier local. Totul fără nicio explicație.

Mergând pe firul acestor amenințări, am aflat că vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, a fost coleg de școală cu soția primarului și vrea să impună viceprimar o persoană care să dea liber la furtișagurile din comună. În timpul campaniei electorale, cei doi, împreună cu grupul consilierilor locali ce în acest moment reprezintă 11 persoane din 13, au făcut echipă și au obținut un vot zdrobitor din partea locuitorilor comunei.

Începe revolta

La ora 12.00, grupuri, grupuri, locuitorii comunei Pârșcoveni au început să se adune în fața primăriei. Este adevărat că în cele două cârciumi, vizavi de primărie, existau destule persoane care se luptau cu licorile lui Bachus încă de la primele ore ale dimineții. Primăria părea pustie, cu ușile ferecate și tensiunea plutea în aer. La ora 13.00 trebuia să înceapă ședința consiliului local ce în afară de cele șapte puncte deja anunțate pe ordinea de zi urma să aibă și două puncte suplimentare, vizând demiterea viceprimarului și alegerea unui alt consilier local în funcția de viceprimar.

Până la ora 12.30, câteva sute de persoane erau deja adunate și scandau lozinci de susținere a viceprimarului și de demitere a primarului și consiliului local. Momentul culminant a fost apariția viceprimarului Marian Matei, primit în uralele mulțimii.

Trebuie să mai arătăm că forțele de ordine, respectiv jandarmii și poliția, erau prezente într-un număr foarte mare, de aproximativ 30 de persoane și o dubă cu jandarmi echipați pentru intervenție era staționată la intrarea în localitate.

Primăria luată cu asalt

Inițial, cele câteva sute de oameni s-au întâlnit cu viceprimarul în fața primăriei și apoi la insistențele mulțimii au intrat în curtea primăriei, unde apariția primarului Dumitru – Dănuț Matei a provocat un val de proteste și solicitări de demisie din funcție, de la toți cei prezenți.

Scandalul lua amploare din ce în ce mai mult și o mare parte dintre susținătorii viceprimarului a intrat în incinta primăriei, spărgând cordonul forțelor de ordine și au pătruns în sala în care trebuia să se țină ședința de consiliu și unde erau deja prezenți consilierii locali PSD. Ca prin minune, aceștia și atât primarul au scăpat nebătuți de mulțimea furioasă.

După îndelungi parlamentări, injurii și amenințări, s-a hotărât ca ședința de consiliu să se țină în căminul cultural aflat lângă primărie. În câteva minute, mulțimea furioasă a intrat în incinta căminului cultural și a așteptat ca edilii localității să vină și să înceapă ședința. Acest lucru nu s-a întâmplat și ședința s-a încercat să se desfășoare în primărie, sub paza jandarmilor și a polițiștilor. În momentul când au aflat acest lucru, susținătorii veiceprimarului au luat din nou cu asalt primăria, au intrat în sediu, au început să se îmbrâncească cu jandarmii și au pătruns pentru a doua oară în sala de consiliu local. Într-un final, pentru a se încerca aplanarea scandalului, primarul, viceprimarul și consilierii locali s-au deplasat la căminul cultural și au încercat să țină ședința.

De frica celor prezenți, primarul comunei flutura o hârtie pe care se aflau doar cele șapte proiecte de pe ordinea de zi, fără a mai aminti de proiectele suplimentare.

Nu vă închipuiți ce haos și ce strigăte erau în sala căminului cultural, fiecare vorbind cu fiecare pe limba lui și în final toți strigând la unison că vor ca primarul să predea cheile de la primărie și să plece acasă! Bineînțeles, ședința de consiliu nu a putut fi ținută și din nou lumea a ieșit în stradă, a ocupat curtea primăriei, în timp ce edilii duceau negocieri și încercau să cadă la înțelegere.

Acesta este momentul când redactorii noștri au părăsit comuna pentru a putea să editeze materialele ce urmau a fi publicate.

,,Băi, ești nebun, ne pui lumea în cap? Vezi cum faci și cazi la o înțelegere!”

Ajunși la redacție, am făcut o primă postare cu un filmuleț scurt al evenimentelor, ce în mai puțin de 30 de minute a avut peste 15 000 de vizualizări. În timp ce editam materialul ce urma să fie publicat în revista ,,ȚINTA”, directorul nostru, George Radu a fost sunat de către un lider PSD județean și invitat la o discuție urgentă. Ajuns la întâlnire, directorul nostru a fost rugat să șteargă postarea pe motivul că în PSD, după ceea ce s-a întâmplat la nivel național, nu mai trebuie mediatizat și un scandal local. Refuzul a fost categoric. Și atunci i-a fost cerut să explice ceea ce se întâmplă în comuna Pârșcoveni.

După prezentarea faptelor reale și a sforilor ce se trag în spatele culiselor, liderul PSD a luat telefonul și l-a sunat pe primarul Dănuț – Dumitru Matei. ,,Băi, ești nebun, ne pui lumea în cap, ce mama dracului faci tu acolo? O țară întreagă se uită acum la ce se întâmplă în comună și a fost dat filmul și pe agenții. Dacă nu ești în stare să calmezi imediat situația și să trimiți oamenii acasă, mâine să îți dai demisia! Nu mă interesează ce faci și cum faci! Pupă-te cu nenorocitul ăla, ieși de mână cu el și vedem pe urmă ce îi facem!”

Acest lucru am aflat că s-a întâmplat cu puțin timp în urmă, cei doi, primarul și viceprimarul ieșind de mână în fața manifestanților și au spus că vor lucra doar pentru binele localității.

Cu siguranță aceasta este doar o vrăjală de doi lei și după ce lucrurile se vor calma viceprimarul va fi, probabil, demis. Păcat că atât el, cât și locuitorii comunei au căzut într-o capcană stil Dragnea – PSD.

O să vedeți că avem dreptate, pentru că noi știm cât de răzbunători sunt pesediștii pe cei ce nu le cântă în strună.

N.R. La doar patru ore după publicarea pe conturile de socializare a filmulețului privind revolta din Pârșcoveni, numărul de vizualizări pe toate conturile a depășit 125.000 și a fost preluat de mai mulți colegi din presa națională. Ăsta este PSD Olt, același PSD ca la nivel național.