20171006_134851

În zilele noastre, orașul Scornicești nu mai este un fel de Mecca a orașelor din județul Olt, așa cum era considerat în anii comunismului. Dacă ajungi în Scornicești într-o zi de sâmbătă sau duminică, ai impresia că ești într-unul dintre orășelele din apropierea Cernobâlului. Un oraș aflat în moarte clinică de foarte mulți ani, lucru datorat și edililor care l-au condus de-a lungul timpului, în dezinteresul locuitorilor și interesul afacerilor proprii.

Cum toate astea nu erau de ajuns, o nouă năpastă o să pice pe capul micilor comercianți, așa numiții buticari, care reușeau să își hrănească familiile din afacerile deținute. Primarul de tristă amintire, Tibi Mateescu, care a condus orașul Scornicești cred că timp de trei mandate și cel care în cercurile prietenilor se autointitula împăratul confecțiilor, a pus împreună cu alți oameni politici la cale o afacere ce va rupe pâinea de la gura copiilor buticarilor.

Ruinele fostei societăți TRANSFER, ce a aparținut acestuia, sunt dovada vie a priceperii în afaceri și a interesului arătat chiar și pentru proprietățile sale. Așa că nu are rost să mai vorbim despre ce interes a arătat în timpul mandatelor de primar orașului Scornicești.

Aceste ruine au fost închiriate unui retailer intrat pe piața românească, cunoscut prin calitatea proastă a produselor dar și prin prețurile mici pe care le practică pentru a înlătura concurența. În cursul zilei de ieri, la solicitarea mai multor proprietari de buticuri, am dorit să vedem care este situația de fapt. Am văzut ruinele firmei, am văzut cum patru, cinci muncitori lucrau la amenajare, iar în momentul în care am dorit să aflăm dacă există autorizație de construcție, muncitorii ne-au spus că de fapt ei nu lucrează, ci stau la plajă pe acoperiș.

Prin sursele noastre, ni s-a confirmat faptul că nu există autorizație necesară pentru demararea lucrărilor de refacere și modernizare a ruinelor, pe această cale noi sesizăm Inspecția în Construcții din Olt și solicitâm ca de urgență să efectueze un control în cursul zilei de luni – 09.10.2017, la care să participe și reprezentanții mass media, pentru că această afacere din Scornicești pute rău și are iz politic.