Din dorința de a-și asigura un nou mandat de parlamentar, Gigel Știrbu a ajuns să își trădeze până și susținătorii și să continue așa cum a fost obișnuit jocul la două capete în propriul interes. Atât el, cât și restul membrilor PNL, sunt conștienți de dezastrul care există în partid și mai ales de faptul că în viitorul an electoral PNL Olt va obține un rezultat la alegeri sub două cifre. Acest lucru exclude în totalitate posibilitatea de a mai avea un senator, iar postul de deputat se va juca la ruleta distribuirii.

Aseară, în ședința BPJ, Marian Vasile, primarul localității Studina și poate cel mai bun lider PNL, a demisionat din toate funcțiile deținute și a anunțat că rămâne doar un simplu membru în birou și nu are nici o intenție de a candida la funcția de președinte al PNL Olt sau pentru vreun loc pe listele parlamentare. Totodată a predat cheile Organizației Municipale PNL Caracal la care era președinte interimar doamnei Luminița Popescu, cea care trebuie acum să își asume candidatura la funcția de primar.

De ce se întâmplă toate acestea?

Până acum nu am dorit să facem publice două dintre acțiunile întreprinse cu de la sine putere de către deputatul Gigel Știrbu și ținute ascunse colegilor de partid. Veți vedea din nou cum a încercat să își execute doi dintre primarii în funcție:

Săptămâna trecută, dis de dimineață a avut o întâlnire la Drăgănești-Olt cu primarul în funcție Tudorică Marin chiar în biroul acestuia și după discuții au hotărât să continue împreună. Imediat ce a plecat de la primărie, Știrbu l-a sunat pe Viorel Nădescu, candidatul PSD pentru acest oraș și i-a solicitat o întâlnire secretă. Modul de adresare ridică mari semne de întrebare, așa cum am mai spus, asupra moralității deputatului – Pentru mine ești actualul și viitorul primar al orașului. Vreau să mă întâlnesc cu tine și să discutăm despre trecerea ta la PNL, unde ai ușa deschisă și o să fii candidat la funcția de primar, susținut de mine. . Cu eleganță, Viorel Nădescu l-a salutat, i-a spus că îi respectă funcția de parlamentar de Olt, dar are un alt proiect politic, are prieteni și susținători pe care îi respectă și niciodată nu va face acest pas. Mai mult, a refuzat să aibă o întâlnire tet-a-tet.

În goana nebună pentru a-și asigura voturi, Știrbu a încercat așa cum zice românul să-l facă pe la spate chiar și pe primarul orașului Scornicești, Daniel Tudor. În urma hemoragiei plecărilor ce au avut loc în ultimul timp din PNL Olt, a fost aruncat pe piață și faptul că există discuții despre o posibilă plecare a lui Daniel Tudor din PNL și candidatura acestuia din partea PSD. Fără să-l întrebe ceva sau să analizeze cum stau lucrurile, deputatul a încercat atât personal, cât și prin intermediari, să-i facă lui Ionuț Pârvu, candidatul PSD din acest oraș, aceeași propunere ca la Drăgănești. Bineînțeles că și aici a fost refuzată orice întâlnire sau discuție.

În acest moment lucrurile în PNL Olt nu stau pe roze și din ce în ce mai mult se observă lipsa unor oameni care se pricep la politică și mai ales care au caracter și omenie. Am avut două discuții telefonice cu cei doi primari, Marian Vasile și Daniel Tudor. Așa cum am menționat, primarul din Studina rămâne ferm pe poziție și doar simplu membru al Organizației PNL. Primarul din Scornicești, surprins total de evoluția lucrurilor și în mod sigur scârbit de jocurile de culise din interior partidului, ne-a declarat: ,,În acest moment nu vă pot confirma sau infirma o candidatură a mea la funcția de președinte al Organizației PNL Olt. Urmează să mă consult cu membrii echipei mele, să discut cu primarii în funcție și cu colegii de partid. Am început un proict mare pentru orașul Scornicești și vreau să îl continui și în mandatul următor. Funcția de președinte al unei formațiuni politice implică cu totul alte lucruri și uneori pentru a reuși trebuie să renunți la altceva. Îmi pare rău de ceea ce se întâmplă și s-a întâmplat în PNL Olt și regret foarte mult plecarea senatorului Liviu Voiculescu. Trebuia găsită o altă cale de comunicare, iar orgoliile lăsate la o parte!” ( George Radu)