De la început vreau să precizez că nu doresc răul nimănui și acest articol nu prezintă decât actuala stare de fapt din Organizația PNLOlt. Dispariția prematură a președintelui Costel Moisescu a declanșat la nivel de organizație o luptă pe viață și pe moarte pentru supremație. Încă nu era scos din casă sicriul cu trupul neînsuflețit al președintelui, când o parte din așa zișii prieteni și colegi de partid prezenți la funeralii se constituiau în bisericuțe și puneau la cale ce pași trebuie urmați pentru ca partidul să reintre în sfera de influență a celor care l-au adus în județul Olt la un procent cu mult mai jos decât genunchiul broaștei.

În ultimele două luni de zile am avut ocazia să dicut cu mai mulți membri ai Organizației PNL Olt și am aflat lucruri care nu pot caracteriza decât niște oameni josnici, avizi de putere, dar gata să facă jocuri murdare de culise, doar pentru a-și atinge propriile interese.

Ce știu eu în acest moment despre jocurile ce se petrec în interiorul PNL Olt?Organizația este scindată în cel puțin trei grupări, constituite în jurul deputatului Gigel Știrbu, senatorului Siminica Mirea și grupul celor care doresc să continue calea spre o organizație puternică și independentă, calea aleasă de fostul președinte Costel Moisescu.

Mai știu că senatorul Siminica Mirea nu este dorit de conducerea de la București să preia conducerea partidului, dar controlează un mare număr de membri în B.P.J.

Gigel Știrbu, pe surse, am aflat că nu dorește să conducă organizația Olt pe care a distrus-o efectiv, dar vrea să impună în funcția de președinte interimar o marionetă, pe Ioana Gherghița.

,,Gruparea Speranței, oameni aduși în partid de Costel Moisescu, oameni care cred în PNL și care au o nouă viziune politică, este debusolată, pentru că până în acest moment nu au un lider. Nu vreau să înțelegeți greșit! Lideri pot fi destui membri PNL din acest grup, doar că sunt oameni cu bun simț și încearcă să nu declanșeze un război intern în care orice bătălie poate deveni deliciul mass media.

Un alt pretendent atât la conducerea interimară, cât și la o candidatură în eventualitatea unor noi alegeri libere este și primarul orașului Balș, Mădălin Teodosescu. Șansele acestuia sunt nule, deoarece în afară de organizația inexistentă din Balș și câțiva prieteni, nu este agreat de membrii PNL și este perceput drept un om fără cuvânt.

Joi, 19 octombrie, este convocat BPJ, unde va fi anunțat de către Gigel Știrbu președintele interimar, în persoana Ioanei Gherghița. Cunoscută ca o executantă fidelă a ordinelor acestuia și mai ales ca o persoană fără viziuni de lider, aceasta, dacă obține funcția, o să tragă partidului un ultim șut, pentru a-l arunca în fundul prăpastiei.

Nimeni nu știe cum o să se desfășoare BPJ și dacă membrii vor avea drept de vot și pot face și alte propuneri pentru funcția de președinte interimar. Confuzia și degringolada este totală, singurul lucru concret fiind faptul că deputatul Gigel Știrbu dorește să controleze din nou Organizația PNL Olt!

În eventualitatea în care acest lucru va fi palpabil, în organizație va fi o mare hemoragie de plecări, pentru că am auzit de zeci de ori în ultimele zile: ,,Am venit în PNL pentru Costel Moisescu și pentru proiectul său de viitor pivind partidul. Dacă continuăm pe această cale, mai rămân.Dacă nu, Dumnezeu cu mila, pentru că nu doresc să fiu părtaș la scandaluri și aranjamente josnice. Nu vreau ca Știrbu să mai conducă, fie și din umbră, partidul!

Scandalul este în toi! Interese personale au pus stăpânire pe partid, proiectele de viitor sunt abandonate. În acest moment, decesul președintelui Costel Moisescu a lăsat cale liberă revenirii dictatoriale a deputatului Gigel Știrbu.

Și acum pun o întrebare: dacă Gigel Știrbu ar fi murit, mai avea loc acest scandal în PNL?

O întrebare la care aș v20171017_153505rea să îmi răspundă cei care vor în acest moment să pună stăpânire pe Organizația PNL Olt.