Interviu cu primarul orașului Scornicești, Daniel Tudor

 • Domnule primar, aveți mulți prieteni în oraș?
 • Mie îmi place să cred că da, acum să vă spun numărul, nu-l știu. Prieteni apropiați sunt câțiva, dar toți locuitorii orașului Scornicești, mie așa îmi place să cred, îmi sunt prieteni. Eu am fost și le sunt în continuare alături și îi consider ca o familie. Același lucru îl cred și despre colectivul în care lucrez, unde am devenit o familie ce pune pe primul loc interesul orașului și al celor care locuiesc aici.
 • Ce faceți dumneavoastră din funcția de primar pentru acești prieteni?
 • Să știți că m-au ajutat foarte mult primii patru ani de mandat, în care am ocupat funcția de viceprimar, timp în care am observat unde sunt problemele și nevoile locuitorilor. Am învățat multe lucruri în acea perioadă, lucruri pe care am început să le pun în practică încă din prima zi a mandatului meu de primar. Sunt multe de făcut, e foarte greu să le facem pe toate odată, m-aș bucura ca peste noapte să mă trezesc și să văd orașul Scornicești înfloritor, însă acest lucru nu se poate. Se numește magie, și nu sunt magician, nici măcar la începutul carierei. Am demarat o serie de proiecte bazate în special pe fonduri externe orașului, fie ele guvernamentale sau europene, pentru că fără acestea nu poți dezvolta o localitate. M-am axat pe construirea de blocuri, reabilitarea drumurilor, aici discutând despre asfaltarea lor și modernizare. Am reparat și modernizat mai multe școli, pentru că învățământul trebuie pus pe primul plan și vom ajunge ca până la finalul mandatului să avem modernizate toate instituțiile de învățământ din localitate, cu toate dotările în ceea ce privește mobilier și aparatură. Un alt proiect este reabilitarea casei de cultură, pentru că în Scornicești avem Ansamblul Călușul, Clubul Sportiv Scornicești, pentru că tradiția de odinioară trebuie păstrată și încet, încet, am început să-i dau culoare atât la fotbal, cât și la evenimentele culturale. Încă de la începutul mandatului meu de viceprimar am observat că lucrurile nu se îndreaptă spre un făgaș bun și am luat măsuri în acest sens. Suntem în plină desfășurare cu proiectul de extindere a rețelei de apă și canal în localitatea noastră, plus rețeaua de gaze – un proiect important și dorit de locuitorii orașului Scornicești. Proiectul de gaze se află în prag de implementare, am emis de curând ordinul de începere, urmând ca lucrările să demareze în scurt timp.
 • Care este cea mai mare investiție din Scornicești?
 • Reabilitarea și modernizarea drumurilor, proiect ce este în plină execuție, cu o valoare de aproximativ trei sute de miliarde de lei vechi. Și, bineînțeles, proiectul de extindere a rețelei canalizare și apă, un proiect ce se desfășoară în parteneriat cu Compania de Apă Olt și are o valoare destul de mare, dar pe plan local rețeaua de gaze, cu o valoare de trei sute de miliarde de lei vechi, la fel ca și reabiliarea și modernizarea drumurilor.
 • Să aduceți acești bani cred că a fost destul de greu. Ați fost sprijinit și în plan politic?
 • Da, m-am zbătut atât pe plan local și am făcut documentația în așa fel încât să fie eligibilă și vreau să mulțumesc colegilor din compartimentul de specialitate și nu în ultimul rând consilierilor locali care au susținut demersurile mele. Am fost susținut și pe plan politic, unde m-am bucurat de sprijinul în primul rând al domnului președinte Liviu Voiculescu și în egală măsură pot să spun că m-a ajutat domnul director general ANL, Gabriel Stanciu.
 • Construiți un bloc de locuințe…
 • Da, două, unul ANL, care la finalul anului 2023 va fi finalizat și unul social, la care suntem în același stadiu cu lucrările și avem speranța că tot la finalul anului și în acesta se vor muta noii locatari, în majoritate tineri.
 • Ce proiecte sunt pentru viitorul apropiat?
 • Îmi doresc să mai facem cel puțin două blocuri, pentru că solicitările din partea tinerilor sunt foarte multe. Încă nu am analizat toate cererile și nu cred că până la finalul acestui mandat vom reuși să le onorăm pe toate, dar sper să continuăm și după anul 2024, pentru ca tinerii din oraș, prin acordarea unei locuințe, să aibă un punct de plecare pe drumurile vieții.
 • V-ați gândit vreodată să plecați din PNL la o altă formațiune politică?
 • Până în acest moment nu, pentru că sunt foarte mulțumit de evoluția lucrurilor, dacă pot să o spun și am spus-o și la momentul respectiv, la început am fost puțin dezamăgit de cum mergeau lucrurile. Nu reușeam să fac ce îmi propuneam, practic înotam și nu ajungeam la mal, nu reușeam să deblocăm acel Anghel Saligny, despre care se tot discuta, PNRR – ce la începutul mandatului apărea și nu apărea, iar eu nu vedeam luminița de la capătul tunelului. Am fost puțin dezamăgit, dar acum pot să spun că sunt mulțumit cum evoluează și se derulează lucrurile. Nu pot să mă gândesc să întorc spatele colegilor mei din partid, cu care am o relație foarte bună.
 • Ținând cont de coaliția care guvernează România, cum merg lucrurile în coaliția care guvernează orașul Scornicești?
 • Eu încă de când s-a pus problema coaliției la nivel central am fost de acord cu aceasta, pentru că așa cum știu toți locuitorii României fosta coaliție ce a guvernat o perioadă țara nu prea a dat roade, pentru că cei pe care îi consideram parteneri de coaliție puneau bețe în roate. Discuțiile și ruptura de vechea coaliție au pornit de la marele proiect Anghel Saligny, un proiect foarte bun pentru țară și mai ales un proiect prin care se putea dezvolta orice localitate a României. În momentul în care au început discuțiile despre o nouă coaliție în care să fie inclus PSD, am îmbrățișat acest lucru, pentru că știam că în România marea majoritate a primarilor sunt PNL și PSD și eram sigur că fiecare dorește să facă ceva pentru localitatea pe care o păstorește. Am avut și am încredere în această coaliție, o consider o coaliție de viitor, o coaliție pentru oameni care ar trebui să funcționeze și după alegerile următoare. În schimb, aici, la Scornicești au fost unele discuții ce mi se par normale, nu totdeauna am fost de acord cu propunerile și inițiativele mele, în consiliul local, dar până la finalul ședinței și-au dat seama și ei că sunt proiecte ce reprezintă necesitățile orașului Scornicești.
 • Ce mesaj le transmiteți ,,prietenilor”?
 • Multă sănătate le doresc!