Afaceristul slătinean Marian Lazăr, cunoscut sub numele de Chinezu‘, a ieșit din închisoare și a fost văzut prin Slatina plimbându-se cu Mercedes-ul său negru. La sfârșitul anului 2014, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență în urma unui denunț. La data de 11 ianuarie 2013, Marian Lazăr a pretins de la actualul președinte al PNL Olt Liviu Voiculescu  suma de 50.000 de euro, urmând să îl ajute într-un dosar aflat în cadrul DIICOT Serviciul Teritorial Craiova, pe care acesta îl avea. În primă fază a primit suma de 10.000 de euro și a transmis denunțătorului că deja i-a dat unei persoane importante din cadrul DIICOT. Între cei doi au avut loc mai multe întâlniri, iar în intervalul februarie – aprilie 2013 a primit în mai multe tranșe suma de 33.000 de euro. În data de 14 iunie 2013, conform unui comunicat al DNA, Liviu Voiculescu a fost trimis în judecată și atunci și-a dat seama că banii nu au ajuns unde trebuia și a făcut denunț împotriva lui Marian Lazăr. În iulie 2015, Tribunalul Olt a dat sentința în dosar și Chinezu’ a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, fiind dispusă totodată și restituirea sumei de 43.000 euro.

Între timp, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a fost achitat în dosarul pe care îl avea, dar nu și-a mai recuperat suma pe care instanța a dispus să-i fie restituită.

Ca urmare a acestei afaceri, Marian Lazăr a pierdut o parte din proprietățile sale, printre care și Hotelul Prestige Central.

Eliberarea din închisoare în mod sigur îi va aduce noi picanterii în Slatina, pentru că de foarte multe ori Chinezu’ a declarat: ,,Am fost condamnat pe nedrept și când mă voi întoarce voi avea multe de spus!”

Pe surse, am aflat că în umbră există un termen de 48 de ore și o sumă de 500.000 euro. Așteptăm să vedem desfășurarea evenimentelor.