Unul dintre „cățeii” lui Darius Vâlcov și Minel Prina, un individ străvegiu în politica locală, dar bun la sforării și lovituri sub centură, este nimeni altul decât actualul director al ANIF, Florin Ionuț Barbu.

În anul 2010, datorită faptului că s-a dovedit a fi un umil slujbaș al „Frăției Mafiote,” acesta a fost integrat în grupul infracțional și totodată promovat în funcția de director executiv pe venituri, în cadrul Direcției Economice a Primăriei Slatina. După numai câteva luni, personajul nostru este din nou promovat, ocupând astfel poziția de director economic.

Acest eveniment era veriga ce lipsea „Frăției Mafiote,” pentru ca plățile primăriei să fie direcționate către „cine trebuie” și mai ales „să nu se afle.”

Cu toate că salariul în cadrul Direcției nu atinge cote prea mari, în anul 2013, Florin Barbu a câștigat la partid cu suma de 170 milioane de lei vechi, asta bineînțeles „pe față”, cu acte și alte câteva sute de milioane, de data aceasta, pe „ușa din dos.”

În luna septembrie din anul 2014, același Florin Barbu și-a depus dosarul la concursul pentru ocuparea funcției de director general al ANIF. La concurs s-au prezentat patru candidați, dar numai Barbu a fost cel care a reușit să treacă proba scrisă, susținută în data de 30.09.2014. În aceeași lună, el are marea onoare de a-și lua „scaunul în primire,” dar în 22 decembrie 2014, în urma hotărârii „Consiliului de Conducere al ANIF”, se anulează concursul susținut de Florin Barbu, pentru funcția de director general.

Se pare că, din nou se trag sforile de către „Frăția Mafiotă,” dacă avem în vedere faptul că, și în acest moment, Florin Barbu este „bine mersii”, pe scaunul său de director general la ANIF.

Dacă citim declarația de avere, constatăm cu ușurință că, în afară de o locuință achiziționată în anul 2006, Barbu este plin de datorii. Astfel că, la Pireus Bank, acesta are un credit în valoare de 19.900 euro, cu scadență în 2018, la BRD un credit de 45.000 RON scadent în 2021, iar OTP Bank l-a creditat cu 33.000 CAF, ce trebuie rambursați în 2031, iar nu în ultimul rând, Raiffeisen Bank cu 14.000 RON. Florin Barbu este in acest moment unul dintre cei mai marcanti membrii PSD, dovada fiind participarea sa la Conferinta Judeteana! DSCN4585

În rest, Florin Barbu nu are chiar nimic, fiind unul dintre membrii „săraci și cinstiți” ai „Frăției!”