Niciodată nu mi-am închipuit că într-un partid politic cu rădăcini istorice din care au făcut și încă mai fac parte oameni integri poate exista o scursură asemeni consilierului municipal din Slatina, Ionuț Comănescu. Acest cretin, care , probabil are rahat în loc de creier, și-a permis într-o postare pe rețelele de socializare să îl jignească pe doctorul Renică Diaconescu, într-un mod grosolan. Cretinul, pentru că nici nu merită să îi mai pomenim numele, nu înțelege că dacă îi adunăm studiile neamului său până la a șaptea spiță, nu ajung să însumeze anii de studiu ai doctorului Renică Diaconescu. Foarte rușinos că jignirile sunt acceptate de către conducerea partidului, în speță PNL Olt, în momentul în care cretinul se dorește a fi și candidat la Primăria Municipiului Slatina.

Acest individ meschin, care nu a lucrat decât câteva luni ca agent de pază și s-a trezit peste noapte imaginea Organizației PNL Slatina, își permite să arunce cu noroi într-un om a cărui valoare profesională este cunoscută pe plan internațional, un doctor care a tratat de-a lungul carierei zeci de mii de pacienți și nu de puține ori a salvat vețile unor oameni, atunci când nimeni nu le mai dădea nicio șansă.

Totul a pornit de la faptul că pe listele de vot ale Senatului a apărut și numele senatorului PSD, doctor Renică Diaconescu, ca unul dintre cei care au votat împotriva inițiativei PNL de mărire a alocațiilor pentru copii.

Pentru cei care nu știu, și în Senat se votează pe bază de cartelă și cartela magnetică este introdusă la începutul ședinței în aparatul de vot, rămânând acolo până la finalul lucrărilor, când toate cartelele sunt scoase și predate. Înainte de votul final, în timpul discuțiilor privind majorarea alocațiilor pentru copii, doctorul Renică Diaconescu a ieșit din sala de ședințe, pentru a vorbi la telefon. Această convorbire era una foarte urgentă și prezenta o chesiune, putem spune de viață și de moarte, pentru salvarea unui slătinean accidentat foarte grav pe o pârtie de ski din Bulgaria. Cartela a rămas în aparatul de vot și în mod sigur un exces de zel din partea unui coleg senator a aruncat această pată pe obrazul doctorului Renică Diaconescu.

Dacă ar avea cineva ceva de reproșat doctorului Renică Diaconescu, ar trebui să fie el însuși o persoană care se poate ridica prin studii și prin ceea ce a făcut în viață la un nivel înalt. Nu un cretin ce se visează primar și care chiar trebuie să își facă urgent un control psihiatric.

Doctorul Renică Diaconescu a dorit printr-o postare pe pagina sa de socializare să explice personal ceea ce s-a întâmplat în perioada votului:Așa cum am susținut, întăresc spusele mele, că în momentul respingerii acelei legi eu nu am fost în plen, fiind într-o discuție telefonică cu un medic neurochirurg de la Clinica «Sfânta Anna» din Sofia, Bulgaria, despre cazul unui tânăr din Slatina, aflat în comă după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral la ski în țara vecină. Depuneam eforturi pentru a-l aduce în țară, motiv pentru care apelasem și la dl. secretar de stat Raed Arafat. Menționez că la ieșirea mea precipitată din sală, cartela de vot a rămas în aparat, așa cum prevede regulamentul. «Mâna de ajutor» pe care am primit-o nu știu de unde vine. Este foarte dureros că o astfel de practică este folosită împotriva mea”