UN PROGRAM PENTRU ZIUA DE MÂINE A ROMÂNILOR

La negocierile pentru preluarea guvernării, PSD a avut ca scop impunerea măsurilor sociale și mai puțin obținerea funcției de premier.

De aceea, ne-am asigurat că vom avea instrumentele guvernamentale pentru a realiza măsurile din pachetul social, respectiv Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății, Ministerul Familiei.

PSD a intrat la guvernare pentru opri scăderea nivelului de trai și de a stabiliza situația economică, socială și sanitară din România.

Principalele măsuri din programul social sunt:

  • Creșterea alocațiilor cu 40%, de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani, creșterea de la 214 la 243 lei pentru celelalte vârste și a 13-a alocație pentru copii cu dizabilități;
  • Creșterea salariului minim de la 2.300 la 2.550 de lei (+10,9%);
  • Creșterea pensiei minime cu 25% de la 800 la 1.000 lei/lună;
  • Creșterea punctului de pensie cu 10%.
  • Se va acorda un ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă tuturor pensionarilor cu pensia peste nivelul minim, dar sub 1.600 lei.

Vom continua să sprijinim domenii importante pentru dezvoltarea economică a României, IT, agricultură construcții sau turism și vom continua sa fim alături de români, pentru ca ei să aibă siguranța unui trai mai bun, aici, acasă!

TOTUL PENTRU ROMÂNI!