10

După ce licitația „Lucrări de modernizare și recompartimentare la etajele 3 – 4 aparținând Secției Neontologie, respectiv etajele 7 – 8 aparținând Secției Pediatrie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina,” a avut loc cu aproximativ două luni de zile, dar datorită faptului că nu a câștigat cine trebuia, a fost necesar să se anuleze, urmând a se desfășura din nou în data de 16.09.2015, ultima ofertă putând fi depusă până la ora 9:00, iar deschiderea și anunțarea rezultatelor în aceeași zi, la ora 10:00.

Deoarece există mari suspiciuni cu privire la corectitudinea licitației și desemnarea câștigătorului, la solicitarea mai multor ofertanți, o să fie prezent în sală și un reprezentant al ziarului „Ținta.”

Câștigătorul inițial al licitației a fost descalificat de către comisie, pe motive puerile, de genul: „Nu ați făcut dovada că societatea dumneavoastră are în dotare mistrii, ciocane de zidar, trafaleți și cancioace!” De toată jena, dar așa a fost ordinul trasat membrilor comisiei de licitație, din partea celor ce au interesul ca lucrarea să fie câștigată de „prieteni.”

Cine o să primească 37 de miliarde?

Valoarea licitației este de 37 de miliarde de lei vechi, finanțarea urmând să fie făcută de C.J. Olt. Deja se aude la „bursa zvonurilor” că, „Frăția Mafiotă” a avut grijă să aducă două firme – paravan, ce nu sunt din județul Olt, dar care vor licita împreună prețuri mici, urmând ca lucrarea să fie câștigată de „pisoii ce sug banii publici.”

În acest moment este foarte greu pentru un constructor neagreeat de conducerea spitalului și a Consiliului Județean Olt să câștige o licitație la această unitate.

Dacă analizăm contractele și licitațiile din ultimii patru ani de zile, vom observa cu siguranță că, doar „firmele de casă au putut trece dincolo de gard, în cușca leopardului.”

Sperăm că, din moment ce gardul spitalului a fost dărâmat la propriu și licitațiile să se desfășoare în mod corect și în deplină transparență.

Procedura de atribuire a licitației este <<prețul cel mai mic.>>

Licitația trebuia să fie …secretă!

Toate aspectele care țin de această licitație s-au dorit a fi cât mai necunoscute opiniei publice, nedorindu-se să se afle prea multe. Noi știam de licitație din momentul ridicării pe SEAP, eram conștienți de ceea ce urmează să se întâmple, așa că am făcut lucrurile acestea publice.

În cursul zilei de ieri am contactat Serviciul de Achiziții din cadrul spitalului, pentru a cere lămuriri cu privire la data și modul de desfășurare. Imediat ce ne-am prezentat, cine suntem și ce dorim, toată lumea a devenit în mod subit foarte ocupată, iar persoanele de contact ce se ocupă de licitație erau de negăsit. Telefonul a fost închis, așa că am sunat pe managerul spitalului, Andrei Iordache, ca să-l punem în temă cu această situație jenantă cu care ne-am confruntat. Cu această ocazie l-am anunțat că vom fi prezenți la licitație în ziua deschiderii ofertelor.

Replica dumnealui a fost: „Cei care v-au răspuns la telefon nu sunt angajații mei personali și voi verifica acest aspect. La licitație vă aștept cu mare drag, atât pe dumneavoastră, cât și pe colegii de la alte publicații. Aveți dreptul să participați în calitate de reprezentanți mass – media.”