La data de 1 iunie 1946, Mareșalul Ion Antonescu, fost conducător al statului român, a fost executat prin împușcare, în curtea închisorii Jilava, de către comuniștii veniți la putere. Înainte de execuție, acesta a zis: ,,Ție, popor ingrat, nu îți va rămâne nici cenușa mea!„.

La sfârșitul lunii iunie sau poate mai devreme, președintele interimar al Organizației PNL Slatina, Gabriel Dima Buliteanu, urmează să fie ,,executat chiar de către colegii săi de partid, în frunte cu președintele Liviu Voiculescu. În aceste vremuri, ce se vor democratice, când liderul devine… dealer de interese personale mărunte și meschine și își caută propriul interes cu vuvuzela în gură și maimuța pe umăr, nimic nu ne mai miră.

Doar câteva zile au trecut de la întrunirea Comitetului Director al PNL Olt, când toți liderii au vorbit despre unitate, meritocrație, front comun împotriva PSD și mai ales colegialitate și susținere reciprocă. S-a dus dracului toată polologhia politică de fațadă și s-a declanșat un război intern, în care câteva persoane, animate de interese proprii, șantaj și promisiuni electorale, vor capul lui Moțoc… pardon, al lui Gabriel Dima Buliteanu.

Pentru cineva din exterior, care nu cunoaște bine luptele interne și aranjamentele politice de culise, ce au măcinat în ultimii ani Organizația PNL Olt, această solicitare pare o enigmă.

Să facem o recapitulare scurtă. La alegerile locale trecute, în Organizația PNL existau trei potențiali candidați pentru funcția de primar al municipiului Slatina: Gabriel Dima Buliteanu, Sorin Brătoi și maimuțoiul Marius Bălașa. În urma unui așa-zis sondaj, măsluit pe față, maimuțoiul Marius Bălașa a fost ales candidat, pentru ca liderii partidului să facă jocurile PSD și să își atingă obiectivele politice și de afaceri.

Între timp, Sorin Brătoi a părăsit partidul și s-a dedicat meseriei nobile pe care o stăpânește foarte bine, iar maimuțoiul Marius Bălașa a trecut urgent de partea puterii, la ALDE, pentru a putea sta liniștit în funcția de director bine remunerată.

Singurul care a rămas în PNL, îndurând uneori și umilințe, a fost Gabriel Dima Buliteanu. A rămas să lupte alături de adevărații liberali, împotriva ,,ciumei roșii și, mai ales, să dea speranță slătinenilor într-un viitor politic mai bun, în care atunci când vor merge la urne să aibă pe cine vota.

În luna februarie a acestui an, a fost numit în funcția de președinte interimar al Organizației PNL Slatina, cu mare entuziasm și a fost asumat de întreaga conducere, în frunte cu președintele Liviu Voiculescu.

Totul a mers bine, până la întrunirea Comitetului Director al PNL, când Gabriel Dima Buliteanu a avut un discurs fulminant în fața delegaților. Un discurs la obiect, în care a punctat bine multe aspecte, dar care a deranjat atât liderii locali ai PNL, băgați până în gât în afaceri cu PSD, cât și șefii din PSD, care nu vor o opoziție puternică. Chiar dacă în timpul discursului se auzeau și muștele în zbor, în liniștea deplină, la câteva zile, au început să bâzâie enervant trântorii politici care trăiesc pe spatele membrilor de partid și al șmenurilor.

Gabriel Dima Buliteanu devenise coșmarul celor care vor să conducă Slatina ca pe o moșie personală. Devenise un pericol real pentru clasa coruptă de politicieni, indiferent din ce partid fac parte. Cu el nu se poate face nicio înțelegere și niciun aranjament. Mare pericol!

S-au adunat cu toții, în ceas de seară, departe de ochii curioșilor, într-o locație de lux, unde o cină costă cât pensia unui amărât și o sticlă de vin cât trei pensii. Nu a contat coloratura politică a celor așezați la masă, ce părea un curcubeu al minorităților sexuale.

În politică, fiecare și-o trage cu fiecare, și toți la un loc, în funcție de interese!

S-a cerut execuția în public a lui Gabriel Dima Buliteanu, iar președintele Liviu Voiculescu a primit misiunea de a comanda plutonul de execuție. Mai este o problemă. Avem ordinul de execuție, avem comandantul plutonului, avem și o nouă maimuță înlocuitoare, dar încă nu s-au găsit soldații.

Organizația PNL Olt nu este alcătuită din câteva persoane, este un organism viu, cu ramificații și lideri în toate localitățile.

Este o organizație în care sperăm ca democrația să învingă dictatura. Credem că ar fi timpul ca adevărații liberali să se trezească la realitate și să își apere puținele valori autentice din partid.

Altfel, după ce tot rahatul va ieși la suprafață, degeaba vor mai chema vidanja.

Mirosul va rămâne!